Steigerhoutentafel maken

Steigerhoutentafel maken

Steigerhoutentafels zie je tegenwoordig steeds vaker. De tafel heeft een grove natuurlijke uitstraling en dat past helemaal in de hedendaagse interieurinrichting. In de winkel zijn deze steigerhoutentafels vaak erg duur maar ze zijn ook goed zelf te maken. In dit artikel vind je enkele tips voor het eenvoudig zelf maken van een steigerhoutentafel.

Op internet zijn er veel bouwtekeningen te vinden om zelf eenvoudig mooie steigerhoutentafels en andere meubels van steigerhout te maken. Kies een bouwtekening die je aanspreekt.

Tafel Olavi 280x100x76cm gemaakt van oud steigerhout onbehandeld 1

Kijk vervolgens naar welke materialen je nodig hebt. Bij de grote bouwmarkten hebben ze alle benodigdheden te koop. Om een echte grove tafel te krijgen kan je steigerplanken gebruiken die in de bouw zijn gebruikt. Deze zien er meer verweerd uit dan nieuw hout en de planken zijn een stuk dikker en breder. Een nadeel is wel dat het hout soms krom is en dat er mogelijk rotte delen in de planken zitten.

Nieuwe steigerplanken zijn de vurenhoutenplanken die je koopt bij de bouwmarkt. Deze planken zijn heel makkelijk te verwerken. Mocht je de tafel buiten neerzetten dan is het belangrijk om het hout goed te behandelen tegen weersinvloeden.

Steigerhouten_tafel_met_buis_en_buiskoppelingen

Voor een industrieel effect kan je ook steigerhout met steigerbuizen combineren. Steigerbuizen zijn ook gewoon te koop bij bouwmarkten. Daarnaast kan je natuurlijk je fantasie gebruiken en hout in je tafel verwerken wat je bijvoorbeeld gevonden hebt in het bos.

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior Insider