De interieur trends van 2020

De interieur trends van 2020

Centraal in 2020 staat de uitbraak van het Coronavirus wereldwijd en alle gevolgen van dien. Omdat veel mensen verplicht moeten thuisblijven om te werken, maar ook om de zomervakantie te vieren, is het bijna noodzaak om je interieur op te fleuren voor meer gezelligheid in huis. Dit blog zal je daarom de nieuwste interieurtrends laten zien van dit jaar, waarbij een comfortabel gevoel en natuurlijke materialen centraal staan.

Gebruik van natuurlijke materialen in je interieur

Waar het voorheen gebruikelijker was om een moderne look in je huis te creëren met open en veelal strakke ruimtes, zijn nu de natuurlijke materialen weer helemaal in trek. Denk hierbij aan veel hout en planten als decoratie. Het is nu de bedoeling om intimiteit en warmte aan de vertrekken toe te voegen, zodat het veel uitnodigender is om mensen te ontvangen.

Het gebruik van hout bloeit op

Een van de meest gebruikte natuurlijke materialen is hout. In 2020 wordt hout vooral gebruikt in plafonds of pilaren, vloeren, meubels, als decoratie, als afwerking en voor de deuren en ramen. Hierbij worden voornamelijk donkere houtsoorten gebruikt om de vertrekken elegantie en luxe te geven.

Veel plantaardige vezels in de accessoires

De aanwezigheid van plantaardige materialen, zoals riet, jute, en rotan (een materiaal van klimplanten), zul je in 2020 vooral in de woonaccessoires terugzien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan rieten opbergmanden. De plantaardige vezels zorgen voor texturen in de decoratie, waardoor de vertrekken aangenamer en warmer zullen aanvoelen.

Wat zijn de kleuren in 2020 voor je interieur?

In 2020 wordt er wat betreft kleur voor zowel sobere tinten gekozen als kleurrijke tinten. De kleur grijs komt nog veel voor, omdat het een neutrale kleur is die tevens goed te combineren is met kleuren. Grijs kun je toepassen op je muren en meubels, maar ook in tapijten en andere vormen van textiel, zoals dekentjes voor op de bank en kussens.

De felle kleuren van 2020

De kleur roze komt een aantal seizoenen voor in het interieur, maar ook in 2020 zul je verschillende tinten van roze terugzien in de muren, textiel, accessoires en dergelijken. De kleur roze geeft een elegant en delicaat tintje aan je interieur. Ook paars doet zijn intrede in allerlei tinten en zorgt voor een avant garde interieur. Ook groene en blauwe kleuren komen steeds meer in het interieur terug. Een ideale kleurencombinatie is groen met pastel roze voor in de woonkamer, slaapkamer of de keuken. Gebruik je deze kleurencombinatie met natuurlijke materialen in je meubels, dan creëer je een warme en gastvrije omgeving.

Hoe zien de muren eruit in 2020?

In 2020 staat behang weer centraal. Het kan een artistieke tint hebben of canvas simuleren. Het behang mag daarentegen ook motieven hebben, die natuur oproepen zoals tropische printen. Ook je muren behangen met schilderijen of afbeeldingen, die betrekking hebben op natuur en landschappen passen prima binnen de interieurtrends van 2020.

Hoe ziet je tuin eruit in 2020?

In 2020 is de ecologische tuin erg in trek, waarbij de natuur overheerst. De kenmerken van deze eco-tuin zijn onder andere veel groen, waarbij er best een verwilderde look mag ontstaan. Gebruik milieuvriendelijke materialen en biologische plantenvoeding. Ben je meer iemand, die wil verbouwen, dan kun je kiezen voor een moestuintje. Het voordeel hiervan is dat je een moestuin overal kunt inrichten; je hebt geen groot oppervlak nodig. Een derde tuinsoort, wat je veel ziet in 2020, is de tuin om te relaxen, waarbij een loungehoek centraal staat. Bij deze tuin staat de sfeer voorop.

Welke accessoires gebruik je in huis in 2020?

Er kwam al eerder naar voren dat de trend om plantaardige vezels in je accessoires te gebruiken helemaal 2020 is. Daarentegen wordt etniciteit ook vaak in de accessoires uitgedrukt. Kies voor buitenlandse motieven en toon objecten uit andere culturen. Stel bijvoorbeeld ook de souvenirs van je reeds gemaakte reizen uit. Kun je dit jaar niet op vakantie, dan haal je de verschillende culturen toch gewoon in huis?

Raamdecoraties in 2020

Kleuren spelen een grote rol in de interieurtrends van 2020 en dit is ook zo wat betreft de raamdecoraties. Gordijnen worden veelal aangeschaft om sfeer en kleur toe te voegen aan je woning. Denk hierbij aan olijfgroene, oudroze of koperkleurige veloursgordijnen of mintgroene overgordijnen. Donkere houten jaloezieën blijven echter ook in trek.

Terugkeer naar een klassieke stijl

De heersende interieurstijl in 2020 is de klassieke stijl. Ronde vormen komen terug. Aardse kleuren worden gebruikt. Duurzaamheid is de kernwaarde, waarbij het geen probleem is vintage spullen op te halen bij de lokale kringloopwinkel en deze een tweede leven in jouw woning te geven.

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door