Nieuwe slaapkamer inrichten

Nieuwe slaapkamer inrichten

Stel, je bent net verhuist of je hebt het ouderlijke huis verlaten en je hebt nu je eigen ruimte. Die wil je natuurlijk zo mooi mogelijk inrichten en je eigen maken. En het beste is dat je helemaal zelf mag bepalen wat waar komt en hoe het eruit komt te zien.

Het mooiste zou het zijn als je in een nieuwe ruimte komt waar nog helemaal niks aan is gebeurt. De muren zijn nog wit en er staat helemaal niks in. Jouw motto: started from the bottom, now you’re here. je kan helemaal los gaan in wat jij wilt.
Zoek eerst kleuren verf of behang voor de muren. Als je ze verft heeft het namelijk een tijdje nodig om te drogen. Bij behang ook maar je kan ondertussen wel verder werken in de ruimte. Bij verf is dat niet handig wegens de geur. Als je dit onderdeel hebt gehad, kan je naar de vloer kijken.

Wat voor vloer wil je  hebben in je slaapkamer? Laminaat, hout, tapijt, vinyl, etc. Let op zaken als stof. Op tapijt gaat veel stof liggen. Als je daar niet tegen kan, moet je dat absoluut niet doen. Als de vloer ligt, kan je de grote meubels gaan uitzoeken.

Kijk wat je echt nodig hebt in je slaapkamer. Houd het rustig door zaken als een bureau en een boekenkast of iets in die richting te bewaren voor een andere ruimte. In je slaapkamer, daar slaap je, dus dat moet je gewoon rustig houden. Als je deze optie niet heb, zorg er dan voor dat alles een deur heeft waardoor alles achter gesloten deuren staat. Zo hoef je alle spullen en rommel niet te zien. Gordijnen zijn ook een belangrijk onderdeel. Zodra dit klaar is, kan je overgaan op de accessoires.

Bekijk wat de kleuren zijn in je slaapkamer en pas de accessoires daar op aan. Leuke lampjes, kussens, kaarsen, fotolijsten, etc. Hierin zijn er geen beperkingen en kan je helemaal losgaan.

Bij de inrichting van de grote meubels is het ook handig om te kijken waar het raam en de deur zit. Denk ook aan de brede muren en smalle muren. Deze zaken zorgen namelijk voor de basis van je slaapkamer, waar en hoe het ligt naar binnen komt en hoe je met je bureau (optioneel) zit. Doe wat research hiernaar en ga lekker aan de slag met jouw slaapkamer!

slaapkamer modern

Zwart wit slaapkamer

Moderne slaapkamer ideeen

Kleuradvies slaapkamer

slaapkamer-styling

sexy slaapkamer inspiratie

Slaapkamer trends 2016 3

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider