Kleine slaapkamer

Kleine slaapkamer

Een kleine slaapkamer inrichten kan een grote uitdaging zijn. Waar je het meest rekening mee moet houden is natuurlijk de beperkte ruimte. Door de volgende tips in acht te nemen laat je de slaapkamer groter lijken en benut je zoveel mogelijk ruimte.

Spiegels
Door gebruik te maken van spiegels kan je een ruimte optisch groter laten lijken. Spiegels voegen een extra dimensie toe aan een ruimte en geven een groter lichteffect, waardoor de kamer ruimer lijkt.

spiegel-zonder-lijst grote-spiegels-slaapkamer1

Lichte kleuren
Gebruik lichte kleuren op de muur. Donkere kleuren laten een ruimte kleiner lijken dan hij in werkelijkheid is. Wit is natuurlijk altijd goed maar een andere lichte kleur kan ook prima. Gebruik geen drukke prints op de muur zoals behang, ook dit kan de kamer kleiner doen ogen.

roomed-tips-kleine-ruimte-2 

Multifunctioneel
Ga op zoek naar meubels die multifunctioneel zijn. Je kan hierbij denken aan een slaapbank of een hoogslaper met daaronder een bureau. Hierdoor mark je zo efficiënt mogelijk gebruik van de beperkte ruimte.

hoogslaper 21208_EX1_thumb_350x460

Slim opbergen
Denk minimalistisch. In een kleine kamer is geen ruimte voor al te veel accessoires, hierdoor oogt de kamer rommelig en nog kleiner. Berg je spullen op in dozen en zet ze onder je bed of berg ze op in een kast.

kleine-slaapkamer-ideeen

 

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior Insider