van zolder tot slaapkamer

van zolder tot slaapkamer

Zolders worden vooral gebruikt als opbergplaats en staan vaak vol met dozen en spullen die we niet kwijt kunnen. Zonde eigenlijk want van een zolder kan je heel gemakkelijk een mooie extra slaapkamer maken.

Verbouwen
Een zolder verbouwen begint met een goed plan. Zet een en ander op papier wat je met je zolder wilt doen en hoeveel je hieraan uit wil geven. Verder zijn isolatie en elektrische leidingen belangrijke aandachtspunten. De meeste zolders kunnen ook een nieuwe vloer gebruiken dus zorg voor de geschikte vloerbekleding. Zolders worden al snel als ongezellig bestempeld maar met de juiste vloerbedekking en een leuk kleurtje op de muur kom je al een heel eind.

Licht
Zorg voor voldoende licht in de ruimte. Dit kan je bijvoorbeeld doen door extra ramen toe te voegen of een dakkapel te plaatsen. Hierdoor gaat de ruimte er meteen een stuk lichter en ruimer uitzien. Zorg ook voor een lichte kleur op de muren, wit doet het altijd goed. Om meer sfeer en warmte in de ruimte te krijgen kan je gebruik maken van sfeerverlichting.

Inrichting
De schuine daken en aparte lichtinval geven een zolder een aparte uitstraling. Je moet hiermee wel rekening houden bij het inrichten van je slaapkamer.
Door de schuine muren is het vaak lastig om kasten te plaatsen. Maak gebruik van de schuine muren en tover de muur gemakkelijk om tot kast. Dit doe je door bijvoorbeeld een gordijnrails tegen de muur te plaatsen en hier een gordijn aan op te hangen. De ruimte achter het gordijn kan je gemakkelijk benutten door planken op te hangen of een kleding rek te plaatsen. Probeer zoveel mogelijk van de ruimte te benutten.

Het bed kan ook heel goed tegen deze schuine muren aan gezet worden. Zo benut je de meeste ruimte. Hieronder volgen enkele voorbeelden voor het inrichten van de zolder tot slaapkamer.

kast-op-zolder clipper_1312189231_Inloopkast-onder-schuin-dak

clipper_1318509802_Grote-dakramen-voor-de-slaapkamer clipper_1318509754_Slaapkamer-in-bruintinten-onder-een-schuin-dak

clipper_1318509554_Zolderkamer-met-bedden-onder-schuin-dak clipper_1318516726_Hoogslaper-kinderkamer-onder-schuin-dak

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior Insider