Grote schilderijen

Grote schilderijen

Als je snel een wand wilt vullen, is het makkelijk oom er een heel erg groot schilderij aan te hangen. Maar hoe weet je welk schilderij in je huis past, en wat is een goede plek om dit te doen? Vaak wordt er gezegd dat je geen grote schilderijen moet hangen in een kleine ruimte, maar dat hoeft helemaal geen probleem te zijn. Je ruimte kan zelfs groter lijken door het plaatsen van een groot schilderij.

Als je een basic woonkamer hebt, met rustige kleuren is het mooi om er voor te kiezen dat je een heel erg opvallend schilderij ophangt. Dit schilderij wordt dan eigenlijk het middelpunt van je woonkamer. Je moet er dan alleen wel heel zeker van zijn dat dit schilderij bij je past, en het niet in een opwelling kopen. Als je juist een groot schilderij wilt die minder opvallend is, kun je kiezen voor abstracte vormen of een rustig landschap. Schilderijen met grijstinten zijn de laatste tijd ook erg populair, maar meestal zit er dan één gekleurd en opvallend item in het schilderij.

Op de afbeeldingen hier onder kun je mooie voorbeelden zien van hoe je een groot schilderij in je kamer plaatst. Het kan zelfs mooi zijn om er twee onder elkaar te hangen zoals je ziet op de tweede afbeelding. Op afbeelding drie zie je een heel apart schilderij. Het is eigenlijk meer een wandtekening. Deze tekening bedekt de hele wand, maar het is niet te opvallend. Perfect dus!

schilderij  schilderij3 schilderij4 schilderij5 schilderij6 schilderij7

 

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider