Gedroogde bloemen decoratie

Gedroogde bloemen decoratie

Nu het winter is en er eindelijk een beetje sneeuw begint te vallen, is het wel leuk om je huis lekker vrolijk te houden. Dat kun je super makkelijk doen met bloemen, want met bloemen wordt alles mooier. In de winter groeien er natuurlijk bijna geen bloemen, maar gelukkig kun je de bloemen van de lente en de zomer makkelijk bewaren. Je kunt ze gewoon drogen, want daarna gaan ze tijden mee. Met gedroogde bloemen kun je heel erg veel leuke dingen doen. Bloemen zijn heel erg decoratief, maar omdat deze bloemen lang mee gaan is dat extra handig.

Gedroogde bloemen staan vooral mooi op een witte achtergrond. Je zou ze dan bijvoorbeeld in een lijst kunnen doen met wit karton er achter. Een voorbeeld hiervan kun je zien op de eerste afbeelding. Dit is vooral leuk als je erg bijzondere bloemen of plantjes hebt, misschien wel een klavertje vier!

Als je een bijzettafeltje hebt met een glazen plaat, zou je ze daar ook onder kunnen leggen. Als je dat niet hebt zijn glazen doosjes of platte glazen ‘mapjes’ heel erg mooi. Je klemt daar een bloem in, en daarna kun je het bijvoorbeeld voor het raam hangen. Een mooi blosje gedroogde bloemen kun je natuurlijk ook ophangen. Dat staat vooral mooi in oude huizen en boerderijen.

bloem5 bloem4 bloem3 bloem2 bloem

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider