Gordijnen kiezen

Gordijnen kiezen

Gordijnen bepalen je interieur meer dan je misschien denkt. Nieuwe en vooral goed uitgezochte gordijnen kunnen echt wonderen doen. Er zijn bij gordijnen wel een paar dingetjes waar je rekening mee moet houden. Een van de deze aandachtspunten kun je zien op de tweede afbeelding hier onder. Als je kiest voor ‘gewone’ hangende gordijnen is het zeker verstandig om te gebruik te maken van het ruimtelijke effect. Je moet hiervoor de gordijnstok zo hoog mogelijk ophangen en iets breder maken dan het raam zelf. Op deze manier lijkt de kamer echt veel groter.

Wanneer je een vol en gezellig interieur hebt, is het handig om te kiezen voor strakke gordijnen. Anders gaat het geheel er snel een beetje rommelig uitzien. Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan de luikjes die je op afbeelding drie hier onder ziet, of gewone rolgordijnen. De meeste rolgordijnen hebben de maten van een standaard raam, maar je kunt ze ook gewoon op maat laten maken. Je kunt deze twee gordijnsoorten ook gewoon met elkaar combineren! Je gebruikt dan de luikjes of rolgordijnen om het licht buiten te houden, maar de gordijnen voor de sier en de gezelligheid. Een voorbeeld daarvan kun je zien op de eerste afbeelding hier onder.

Het is handig om gordijnen altijd in een basiskleur te kiezen. Je voorkomt dan dat je er snel genoeg van krijgt, of dat het op een gegeven moment niet meer bij je interieur past. Je moet natuurlijk wel leuke accessoires kunnen kopen zonder rekening te houden met de kleur van je gordijnen. Wit en grijs zijn de meest gekozen kleuren.

 

gor2

gor

gor3

gor4

gor5

gor6

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider