Frisse Lente Ideeën voor de Hal van 2020

Frisse Lente Ideeën voor de Hal van 2020

Als je nadenkt over het renoveren van de gang, of het uiterlijk wilt veranderen, dan zullen we je wat tips geven om deze vaak onbenutte ruimte wat stralender te maken. Er zijn een aantal leuke trends waar je vast meer over wilt weten. Daarnaast zullen we je een paar geheimen vertellen over het transformeren van kleine en smalle gangen.

Vele mogelijkheden

Momenteel is het van ontwerp voor gangen veelzijdiger dan ooit. Er is echter een strikte vereiste net als andere kamers in een appartement of huis. De entree moet wel in dezelfde stijl worden ingericht. Bovendien raden de meeste ontwerpers aan om deze kamer in frisse kleuren te schilderen. Dit komt vooral omdat de gang in de meeste huizen smal, klein en slecht verlicht is. De meest gebruikte kleuren zijn daarom zijn wit- en beige tinten

Moderne materialen voor de gang

Wanneer je een modieuze hal samenstelt, kun je het beste moderne materialen gebruiken ter decoratie. Het maakt knietuit of deze duur of niet zijn maar de juiste keuze zorgt altijd voor een elegante uitstraling. De moderne materialen waarmee je een stijlvolle entree kunt creëren, zijn bijvoorbeeld: namaak of echt natuursteen, houtcomposiet, bamboe en kurk en decoratief gips, in allerlei texturen en kleuren. Je kunt denken aan kunststof panelen met een rijke selectie aan kleuren, texturen en patronen. Keramische tegels worden verkocht in verschillende kleuren en structuren, waaronder kunstleer, kostbaar hout en natuursteen.

Uiteraard is er een breed scala aan verfsoorten op de markt waaruit je kunt kiezen. Hiermee kun je niet alleen de muren in de gewenste tinten schilderen, maar ook verschillende kleuren tegelijk combineren om een afbeelding of een ornament te tekenen. Je kunt meer persoonlijkheid toevoegen aan de gang met fresco’s, 3D-achtergronden en goed doordachte verlichting.

Verlichtingstrends

Een plafondlamp wordt vanwege de beperkte ruimte vaak gebruikt als de belangrijkste bron van verlichting in de gang. Maar naast de hoofdkroonluchter kunnen er spots in het plafond worden ingebouwd, die wat extra licht geven en een belangrijk interieur detail kunnen zijn. Als de plafonds in de kamer laag zijn, kunnen spotjes de belangrijkste lichtbron zijn.

Met behulp van LED-achtergrondverlichting kun je tegenwoordig speelse accenten plaatsen, die de gang in zones verdelen of afzonderlijke objecten extra benadrukken. Als de gang ruim genoeg is, kunnen wandlampen als aanvullende decoratieve elementen worden gebruikt. Bij het kiezen van de juiste verlichting voor een gang is het belangrijk om rekening te houden met de hoogte van de kamer, de breedte en ook het plafond.

Opvallende en functionele meubels

De keuze van meubels voor de entree wordt bepaald door de stijl van het ontwerp. Zelfs als je een ruime gang hebt, kun je het beste zo min mogelijk meubels gebruiken. In de afgelopen decennia is er een ruim aanbod van ruimte efficiënte meubels ontworpen voor de moderne gang. Zo is het mogelijk om zelfs de kleinste kamers uit te rusten met voldoende opslagruimte voor schoenen en kleding zonder de ruimte teveel te vullen.

Ontwerpstijlen in de gang

De keuze van de interieur stijl is de eerste beslissing die je zult moeten nemen. Voor symmetrische en ruime gangen, kun je kiezen voor een luxe industriële, klassieke, moderne of landelijke stijl. In kamers met minimale afmetingen is het beter om te kiezen voor lichte kleuren met een minimum aan spullen. Dit betekent dat hier hi-tech, Japanse of minimalistisch beter aansluit is voor het decoreren van dergelijke gangen. Meubilair zou idealiter ‘onzichtbaar’ moeten worden. Een schuifkast met een spiegeldeur kan deze rol bijvoorbeeld prima vervullen.

Klassieke hallen

De klassieke stijl in het ontwerp van de hallen is in 2020 weer helemaal in de mode. Een ruimte van elke grootte kan enorm profiteren van deze ontwerpstijl. Hoogtepunten hierin zijn vergulde lampen, kunstvoorwerpen en klassieke houten meubels.

Een moderne slag

Modern wordt vaak gekenmerkt door gebogen lijnen, houten details, rijkelijk versierde spiegels, schilderijen, sculpturen, houten meubels en natuurlijke tinten – chocolade, zand of melktinten.

Experimenteren met Art Deco

Vind je het leuk ome stoeien met een bizarre mix van etnische motieven, neoklassiek en kubisme? Dan is Art Deco wellicht wat voor jouw gang! Beplak muren met helder geometrisch patronen, vind opvallende accessoires of neem glanzende vloertegels. Let op: de meubels in zo’n interieur moeten er wel artistiek uitzien voor het juiste effect.

Kleine geheimen

Zelfs een smalle en kleine gang kan worden getransformeerd tot een prachtig en uitnodigende ruimte. Er zijn een paar slimme geheimen waarmee je zelfs de kleinste ruimte meer volume kunt geven.

  • – Schilder de gang in een rustige kleur en hang een aantal kleinere foto’s aan de muren.
  • – Gebruik behang of verf met verticale of diagonale strepen. Dit zal helpen om de illusie van ruimte te creëren.
  • – Deel de muren in tweeën en kleur deze in twee verschillende kleur(tinten). Door de muur aan de bovenkant lichter te maken, vergroot je de ruimte.
  • – Versier smalle langwerpige gangen met behang met een kleine patronen.
  • – Bedek de onderste muur met decoratieve panelen.
  • – Kies meubels die goed passen bij de toon en niet teveel opvallen.
  • – Breng decoratieve verlichting aan op de vloer rond de omtrek.
  • – Een hal heeft vaak ook een luik naar de kruipruimte. Vergeet niet om dit open te laten voor bijvoorbeeld na-isolatie van de kruipruimte.

Taboes voor de gang

Zolang je onderstaande taboes vermijd kan er eigenlijk weinig fout gaan.

Gebruik absoluut geen massieve lampen, donkere kleuren, groot aantal meubels of opvallende decoratie. Zorg er voor dat er geen groot contrast ontstaat met de rest van de kamers in het huis.

Zoals je kunt zien, is zelfs de kleinste, smalste en donkerste gang te transformeren tot een sprankelende ruimte. Het belangrijkste is om het in harmonie met andere kamers te brengen. , Hou wel rekening met de bovenstaande tips en dan zal je je gang omtoveren tot het visitekaartje van jouw huis!

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door