Decoratie met houtblokken

Decoratie met houtblokken

Je ziet het steeds vaker in nieuwe inrichtingen, houtblokken als decoratie. Eigenlijk is het ook heel erg logisch, want hout wordt steeds populairder bij het inrichten van huizen. Dus waarom zou je dan niet gewoon houtblokken gebruiken? De houtblokken worden vaak bij de open haard of kachel neer gelegd, omdat ze dan ook nog een functie hebben. Je hebt dan als het waren een houtopslag maar dan in je huis. Het is handig, maar dus ook erg decoratief.

Ook als je geen kachel of open haard hebt, kun je houtblokken in je huis leggen. Je kunt ze bijvoorbeeld onder een glazen salontafel leggen zodat ze goed zichtbaar zijn, maar niet in de weg liggen. Als je hout gebruikt als decoratie, is het wel leuk om echt mooi hout uit te kiezen.

Gewoon haardhout is vaak al  mooi maar je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan aparte bomen. Een berk heeft een mooie witte schors en een eik juist een dikke geribbelde buitenkant. Dat is toch even wat leuker dan normale houtjes om op te branden en het niet vaak niet eens veel duurder. Als je blokken neemt van dunne boompjes, krijg je gewoon ronde stukjes van de stam. Dat zie je op de eerste afbeelding hier onder. Dat is ook net even iets leuker dan normaal hout.

hout hout5 hout4 hout3 hout2

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider