Complete woonkamer inrichting

Complete woonkamer inrichting

Een complete woonkamer inrichting begint met een kleurenschema. In overleg met de bewoners moet u eerst bepalen welke kleuren het best de bewoners vertegenwoordigen. Voor een woonkamer worden meestal heldere kleuren gezocht, maar wit is niet echt toepasbaar, het vlekt te snel.

Het hoeft ook weer niet het klassieke gebroken wit te zijn, een heel licht groen bijvoorbeeld kan heel goed passen in een woonkamer die aansluit bij de voortuin, met het groene grasperkje.
Ook een behang met de kleur bruin pas bij een inrichting, wanneer er veel klassieke en antieke meubels worden ingezet.

De vloer is natuurlijk ook belangrijk. Wordt het een klassieke vloerbedekking of toch het modernere laminaat dat zo makkelijk schoon te houden is? Het antwoord op die vraag hangt, alweer, af van de bewoners en van het gebruik dat ze gaan maken van de vloerbedekking.

Zijn er kleine kinderen in het gezin dan is een vaste vloerbedekking natuurlijk niet zo’n goed idee. Kinderen rennen nogal graag en brengen van alles mee naar huis van andere kinderen tot honden en katten, om maar niet te spreken van de laag die opeens onder hun schoenen vandaan kan komen, is her modder of toch iets anders?

Pas wanneer al die vragen zijn beantwoordt kan er aan meubels gedacht worden. Maar ook daarvoor is het belangrijk het gezin te betrekken bij de inrichting van de woonkamer. Meubels moeten niet alleen mooi zijn, maar ook functioneel en praktisch.

complete woonkamer inrichting

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior Insider