Blauwe woonkamer

Blauwe woonkamer

Blauw is een mooie, koele, rustige kleur. De kleur blauw straalt wilskracht, loyaliteit, vastberadenheid en vrede. Blauw is opvallend en haalt de sleur uit het leven. De blauwe kleur kan ook introvert, oftewel naar binnen gekeerd, overkomen doordat het een koele kleur is.

Door blauw met warmere kleuren te combineren krijgt de woonkamer toch de gezellige en knusse uitstraling die gewild is. Denk bijvoorbeeld aan een kamer met een blauwe muur en donkerbruine meubels. Ook eikenhout staat erg mooi in een blauwe kamer. Blauw is ook mooi in combinatie met grijs, de kamer krijgt geen hele warme uitstraling door deze combinatie maar het grijs zorgt er wel voor dat de scherpe randjes van de blauwe kleur af zijn.

Een hele kamer blauw verven is geen goed idee. Wil je wel graag blauw op de muur? Kies dan een of twee muren en verf die blauw, maar laat de rest van de muren een neutrale kleur. Het is mooi om de kleur blauw van de muur terug te laten komen in accessoires in de woonkamer. Hierbij kun je denken aan blauwe kaarsjes, een blauwe lamp, kussentjes en dekens voor op de bank. Ook zonder een blauwe muur kun je kiezen voor blauwe woonaccessoires. Een grijze kamer met blauwe details is hier een goed voorbeeld van.

Bekijk hieronder de inspiratieafbeeldingen voor een blauw interieur:

koper en hout woontrend 2017

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider

Er is 1 reactie op dit blog
  1. Nadeche op 8:32 am

    Erg leuk die blauwtinten in je interieur! Ik zou zelf alleen wat meer voor de veiligere kleuren gaan.

    Liefs,
    Nadeche