Betonnen wasbak maken

Betonnen wasbak maken

Altijd al een sfeervolle en makkelijk onderhoudsarme wasbak willen hebben? Maak dan nu zelf een betonnen wasbak.

Wil je een nieuwe wasbak in je badkamer? Denk dan eens aan een betonnen wasbak. Een betonnen wasbak is helemaal hip en je kunt ze steeds vaker vinden in het interieur van mensen. Waar men vroeger ging voor een witte wasbak is een betonnen wasbak helemaal het item van je badkamer aan het worden. Beton is overal mee te combineren en het verveeld nooit. Wil je een stoere en strakke look creëren, dan past een betonnen wasbak hier prima bij. Het oogt dan wat industrieel, de industriële badkamer is in opkomst binnen ons land. Maar ook leent een betonnen wasbak zicht er uitstekend voor om je badkamer sfeervol en romantisch te maken. Het is een fantastische basic waarmee jij precies de sfeer kunt creëren in je badkamer die jij voor ogen hebt!

Ben je zelf handig en hou je van een uitdaging? Dan kun je prima zelf een betonnen wasbak maken. Beton is een samenstelling van zand, grind en cement. De betonspecie stort je in een bekisting. Deze kun je zelf timmeren, of je laat het doen door een timmerman. Bij het ontwerpen van de bekisting dien je er wel rekening mee te houden dat er uitsparingen in moeten komen, voor het putje, en eventueel een kraan. Wanneer je het beton gestort hebt moet het beton minimaal 4 dagen uitharden, dan kun je de bekisting verwijderen. Daarna moet de wasbak nog 2 weken drogen. Hierna kun je met de afwerking beginnen. Het is belangrijk dat je de wastafel gaat impregneren of coaten. Dit zorgt ervoor dat de betonnen wastafel beschermd is tegen het intrekken van vlekken en zuren. Wanneer je dit allemaal gedaan hebt kun je de wastafel gaan bevestigen. Gezien beton erg zwaar is kun je dit het best in overleg met een timmerman doen. Deze kan jou de tips geven zodat jij zolang mogelijk van je wastafel kunt genieten.

Nu jij je eigen betonnen wastafel hebt gemaakt wil je deze natuurlijk mooi houden. Het onderhouden van een betonnen wastafel is eigenlijk heel simpel. Wekelijks reinigen met een neutraal schoonmaakmiddel is voldoende. Door het robuuste uiterlijk van het beton is de tekening van het beton nooit gelijk. Dit zorgt ervoor dat de wastafel minder kwetsbaar is. Agressieve schoonmaakmiddelen zoals antikalk, chloor, bleekmiddel etcetera zijn schadelijk voor een betonnen wastafel. Wanneer dit op de wastafel komt is de kans groot dat er doffe plekken ontstaan. Reinigen met een neutraal schoonmaakmiddel is dus het beste!

Wil jij een uniek item in je badkamer? Steek jij graag de handjes uit de mouwen? Maak dan zelf je eigen betonnen wastafel!

Betonnen wasbak maken 5

Betonnen wasbak maken 1

Betonnen wasbak maken 2

Betonnen wasbak maken 3

Betonnen wasbak maken 4

SONY DSC

Betonnen wasbak maken 7

Betonnen wasbak maken

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door