Traprenovatie

Traprenovatie

Wanneer je denkt aan een traprenovatie, is een traplift een interessante optie. Je installeert immers niet elke dag een nieuwe trap, en je wilt dan ook dat je investering lange tijd meegaat. Dat betekent dus ook als je wat ouder bent en niet meer goed te been bent.

De liften komen tegenwoordig in een grote keuze aan elegante modellen, zodat je een ontwerp vindt dat aansluit bij je interieur. Door het slimme design passen trapliften bovendien op zo goed als elke trap. Het is dan ook de ideale oplossing voor een huis met één of meerdere bovenverdiepingen. Je bent dan immers zeker dat je je ook op latere leeftijd nog vlot in je huis kan verplaatsen. Een goed voorbeeld van een slim renovatie idee!

Comfortabel wonen

Je leest vaak over het belang van een comfortabel ingericht huis. Je spendeert immers heel wat in je woning, en verhuizen op latere leeftijd is vaak een dure en omslachtige kwestie. Daarom is het een goed idee om van je huis een ‘thuis’ te maken. Dat kan met leuke interieurspulletjes, maar ook met slimme oplossingen voor elke dag.

Een traplift is een mooi voorbeeld van hoe je ervoor zorgt dat je je thuis voelt in je eigen woning. Alle verdiepingen blijven vlot bereikbaar, en je kan je zorgeloos door je woning verplaatsen. Met een zachte stoel die snel aangepast kan worden, in bijvoorbeeld de hoogte, zit je steeds comfortabel. Leuk is ook dat fabrikanten ondertussen zetels in alle soorten kleuren en stoffen leveren. Zo vind je steeds een lift die past bij jouw stijl en woning.

Veilig en betrouwbare traprenovatie

Het kan er wel wat eng uit zien, zo’n stoel die op eigen beweging voortbeweegt. Diagonaal dan nog, naar boven of naar beneden. Gelukkig zijn ze erg veilig. De snelheid is steeds afgestemd volgens de veiligheidsnormen en kan je bovendien zelf regelen met een afstandsbediening. Wist je trouwens dat deze liften vaak ook een sleutelschakelaar hebben?

Zowel onder- als bovenaan de lift staat er één geïnstalleerd, zodat je steeds zelf volledig de controle hebt over de bediening. Erg handig! De nieuwe generatie trapliften zijn voldoende veilig om zowel op lange als korte trappen gebruikt te worden. Zelfs voor een trap van enkele treden kan je al een traplift laten installeren. Ook voor een trap met bochten, van bijvoorbeeld 45 of 90 graden, bestaat er een geschikt model. Je merkt het: in de wereld van traprenovatie en trapliften is er voor elk wat wils! Lees ook: trap renoveren kosten.

Traprenovatie 4

Traprenovatie 2

Traprenovatie 1

Traprenovatie

Traprenovatie 3

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door