Badkamer stijlen

Badkamer stijlen

Bij het inrichten van je huis volgens een bepaalde interieurstijl hoef je niet te stoppen nadat de slaapkamer en de woonkamer zijn ingericht. De interieurstijlen kunnen namelijk ook worden toegepast op de badkamer! Door de badkamer aan te passen aan de stijl van de rest van het huis, oogt het als een samenhangend geheel. Bovendien is het natuurlijk veel leuker om de badkamer ook een beetje eigen te maken door middel van een bepaalde stijl.

De bekende interieurstijlen zoals het landelijke, het moderne en het industriële interieur kunnen ook gebruikt worden voor in de badkamer. Bekijk hieronder hoe je bepaalde interieurstijlen toespitst op de badkamer.

badkamer

 

Landelijk
In een landelijke badkamer vind je, net als in andere kamers met een landelijke stijl, veel hout en andere natuurlijke materialen. Ook natuurlijke kleuren zoals beige, bruin, grijs en groen zie je veel in badkamers met deze stijl terug.

 

badkamer1

 

Hammam
Een hammam badkamer is een badkamer vol met etnische en oosterse sferen. Veel gouden, zilveren of koperen details in de vorm van kranen en schalen. In deze badkamer stijl kan je ook lekker losgaan met mozaïek en andere versieringen.

 

badkamer2

 

Tropisch
In een tropische badkamer zijn planten het allerbelangrijkst. Kleur de badkamer groen! Maak verder gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en riet. Hierdoor tover jij jouw badkamer om tot een tropische oase.

 

badkamer3

Modern
Een moderne badkamer is strak, met rechte lijnen en weinig kleur. Zorg voor zo min mogelijk rondslingerende spullen zoals zeepjes en shampoos, deze berg je na het douchen weer op zodat ze uit het zicht zijn. De moderne badkamer oogt netjes en vooral heel strak en modern.

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider