Vensterbank inrichten

Vensterbank inrichten

Ongemerkt kijken mensen naar de vensterbank in je huiskamer of in je keuken. De mensen die langslopen op straat zien ook in de avond, wanneer het licht door de gordijnen naar buiten schijnt, welke planten er op de vensterbank staan.

Overdag is het duidelijker, voordat iemand binnenkomt is de eerste indruk al gemaakt, de blik door het raam van de voorkamer is de boosdoener.

Hoe je vensterbank er uit ziet is dus heel belangrijk. Het eerste dat je zou moeten doen, nog voordat je begint met het herinrichten van de vensterbank is naar buiten lopen. Ga op de stoep staan voor het huis en kijk door het raam naar binnen.

Het eerste dat opvalt is dat de bloemen en planten er vanuit de huiskamer langer en hoger uitzien. Het kozijn van je huiskamer raam verbergt een gedeelte van de plantenbakken en potten. De vensterbank heeft ook twee kanten. Dat mooie fotolijstje met die foto van de kleinkinderen ziet er, van achter, helemaal niet interessant uit.

Het inrichten.

Een mooi stuk natuurlijk hout, een boomstammetje waar een plank uit gezaagd is, bijvoorbeeld, kan dienen als losse verhoging van de vensterbank. Het stuk schors dat te zien is van binnen geeft een natuurlijk tintje aan de vensterbank. De planten en bloemen zijn nu ook van buiten helemaal te zien.

Zoek nog een fotolijstje, van ongeveer dezelfde maat als dat van je kleinkinderen. Doe daar een foto in van de hoofdbewoners van het huis, die van het naambordje weet je wel. Zet die foto achter de oorspronkelijke en ineens heeft je huis een vensterbank die je aanspreekt. Het karakter van je huis ligt er in, en de bewoners zijn bekenden geworden, ook voor die man die elke dag twee keer langskomt op weg naar en van zijn werk, of de buurvrouw van om de hoek. Morgenvroeg zullen ze je wel groeten.

vensterbank-inrichten

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior Insider