Ansichtkaarten ophangen

Ansichtkaarten ophangen

Ansichtkaarten zijn super schattig om in te lijsten en op te hangen aan de muur. Ze verschillen natuurlijk van opdruk, afmeting en formaat.

Ansichtkaarten zijn vrij ouderwets en wordt dus als een soort ouderwets iets gezien om ze te versturen  en op te hangen in huis. Ondanks dat wordt het toch nog gedaan. Het is best wel schattig en sommige ansichtkaarten zijn niet zo truttig en kitscherig als we meestal denken.

Sommige ansichtkaarten zijn soms zelfs mooier dan foto’s om in te lijsten. Je hebt het ten eerste meteen op papier, je hoeft ze dus niet nog eens te gaan afdrukken na het maken van een foto. Ten tweede zijn ze vaak mooier genomen dan onze fotografie vaardigheden… Het is niet erg als je niet goed bent in fotograferen, want ook daar kunnen juist mooie kiekjes uit voortkomen.

De effecten die ansichtkaarten geven een lieve en schattige sfeer als het van die typische ”oma” ansichtkaarten zijn. Dat zijn de echte ouderwetse. De wat modernere die ook een heel ander effect geven, zijn de ansichtkaarten die van een foto zijn gemaakt. De scherpte en helderheid van de afbeelding is vaak ook beter dan van de originele ansichtkaarten. Of je deze ook echt zo kan noemen, weten we niet, maar vaak staat er op de achterkant nog zo’n stuk waar je kan schrijven met een adres stukje en een postzegelvakje.

Kijk mee naar de voorbeelden en doe wat inspiratie op!

Ansichtkaarten ophangen

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider