Licht interieur

Licht interieur

Veel mensen ontwijken donkere kleuren, vooral in de woonkamer. Donkere kleuren doen de kamer namelijk vaak kleiner lijken dan dat de kamer eigenlijk in werkelijkheid is, en de meeste mensen willen juist dat de kamer groter lijkt. Een van de voordelen van een licht interieur is dat een kamer met lichte kleuren optisch groter lijkt dan een kamer met donkere kleuren.

Een licht interieur is erg populair. Er zijn dan ook veel interieurstijlen die gebruik maken van lichte kleuren in de inrichting zoals het Scandinavische interieur, het landelijke interieur en het moderne interieur. Vooral het Scandinavische interieur staat erg bekend om het gebruik van lichte kleuren, dit komt doordat in Scandinavië in de winter de zon maar weinig te zien is en de mensen graag al het licht vast willen houden, en dit gaat het beste in een licht interieur.

Maar dat lichte kleuren de kamer groter doen lijken is niet het enige voordeel van deze kleuren op de muur of in het interieur. Lichte kleuren stralen namelijk ook vaak kalmte uit en ogen schoon en rustig. Ook kan je met een lichte basiskleur zoals wit of crème nog enorm veel kanten op omdat deze kleuren heel gemakkelijk te combineren zijn.

Bekijk hier onder een paar afbeeldingen van lichte interieurs.

licht licht1 licht2 licht3 licht4

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider