Witte woonkamer

Witte woonkamer

Wit is een kleur die het in bijna elke kamer in huis goed doet, zo ook in de woonkamer. Veel mensen associëren wit met kilte en afstandelijkheid, maar dit is lang niet altijd zo. Wit is namelijk ook de kleur van puurheid, onschuld, zuiverheid en reinheid. Dat klinkt allemaal al veel positiever toch?

Bovendien is wit een basiskleur. Wit wordt soms zelfs geen kleur genoemd omdat wit zo neutraal is. Wit is dan ook de enige kleur die echt met alle andere kleuren kan worden gecombineerd, zeker in de woonkamer. Met een witte basis in de woonkamer kan je dus nog alle kanten op. Door voor elk seizoen verschillende woonaccessoires te kopen kan je het hele jaar door de woonkamer veranderen.

Door wit te combineren met warme tinten als bruin en rood krijgt de woonkamer een gezellige uitstraling, de warme tinten nemen namelijk de kilte van de witte kleur weg. Blauwe en turquoise woonaccessoires geven een witte woonkamer een frisse uitstraling. Andere mooie combinaties zijn wit met grijs en okergeel, een witte kamer met houten meubels en veel planten als decoraties en natuurlijk het de klassieke combinatie van zwart en wit.

Als je echt enkel een wit interieur wil en verder geen andere kleuraccenten is het aan te raden om wel verschillende materialen in je interieur te verwerken.

Witte woonkamer

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider