Van een bed een bank maken

Van een bed een bank maken

Kleine ruimtes moet je zo optimaal mogelijk benutten. Als je een klein appartement hebt of als student op kamers woont, hebben bepaalde meubels vaak verschillende functies. Een bureau is tegelijkertijd een eettafel en een bed kan omgetoverd worden tot een bank. Een bank bed is ook een heel leuk idee voor in bijvoorbeeld een tienerkamer.

Een bedbank kopen

Verschillende winkels verkopen bedden die omgetoverd kunnen worden tot bank en andersom. Als je al een goed bed hebt is het natuurlijk zonde om geld uit te geven aan een nieuwe als je met een paar simpele stappen er zelf een kan maken!

Zelf van een bed een bank maken

Je begint met het bed dat je al hebt als basis. Het meest ideale is een eenpersoonsbed met een wat hoger voeten- en hoofdeinde en die ook aan een van de zijkanten dicht is. Doordat het bed een soort omheining heeft, oogt het bed meer als een bank. De omheining van het bed lijkt dan om de arm en rugleuningen van een bank. Zo’n arm- en rugleuning is echter niet per se nodig, maar staat wel erg leuk. Als jouw bed geen hoge randen heeft en je dit wel graag wil kan je zelf (of een handig familielid) met houten planken deze vorm creĆ«ren.

Wanneer je de basis van de bedbank hebt en je hier tevreden mee bent kun je verdergaan. Je bed heeft misschien nu wel hoge randen, maar door de dekens en het hoofdkussen lijkt hij waarschijnlijk nog niet op een bank. Wanneer je je bed in een bank wil veranderen haal je de dekens eraf. Handig is om de dekens op te bergen in een bak op wieltjes onder het bed. Vouw een mooi kleed om je matras heen zodat de gasten niet op jouw matrashoes zitten. Leg een aantal grote kussens tegen de rug- en armleuningen van het bed of tegen de muur als je geen leuningen hebt. Als je gaat slapen haal je de kussen en het kleed van je bed af en berg je deze op in de bak waar je je deken uithaalt.

 

van bed bank maken

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider