Feng Shui slaapkamer

We brengen gemiddeld acht uur per dag door op onze slaapkamer. Het is dan ook erg belangrijk dat een slaapkamer een zorgvrije plek is waar we tot rust kunnen komen. Feng Shui kan hiermee helpen. Feng Shui is een oude Chinese filosofie over het brengen van harmonie. Je kunt deze harmonie in jouw slaapkamer brengen door middel van de juiste inrichting.

Een bed is het belangrijkste element in de slaapkamer. Zorg altijd dat je vanuit je bed de deur van de slaapkamer kan zien, dit geeft rust in het hoofd. Het hoofdeinde van het bed is in een ideale situatie tegen de muur en niet onder een raam. Hang ook geen planken of dergelijke op boven het bed, deze blokkeren de energie. Meer balans in de slaapkamer krijg je ook door aan weerszijden van je bed twee dezelfde kastjes te zetten.

Gebruik de slaapkamer enkel als slaapkamer. Een tv, een computer of sportapparaten in de slaapkamer zorgen voor onrust en verstoren de nachtrust. Probeer deze spullen dus weg te houden uit de slaapkamer. Is er echt geen andere plek waar je bijvoorbeeld je loopband kwijt kunt? Investeer dan in een kamerscherm waardoor hij uit het zicht wordt onttrokken. Als je een tv of computer in je kamer hebt, zorg dan dat deze ’s nachts altijd uit zijn en leg er zo nodig een kleed over.

Ook qua kleur kun je balans en rust brengen in de slaapkamer. Fijne kleuren voor op de muur zijn zachtgeel, lichtblauw, lavendel, lichtroze en wit. Ook huidskleuren variërend van bleek wit tot heel donkerbruin worden aangeraden voor in de slaapkamer. Wil je ook kunst aan de muur? Kies dan niet voor verdrietige of deprimerende schilderijen. De beste plek voor kunst is aan de muur tegenover je bed.

feng shi

slaapkamer feng shui

slaapkamer feng

slaapkamer

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider