Tips voor een mooie schutting

Tips voor een mooie schutting

Eigenlijk heeft iedereen wel een schutting in de tuin of anders iets dat er op lijkt. Met een schutting kun je je tuin makkelijk en snel afscheiden van een andere tuin of straat. Meestal is een schutting alleen vrij lelijk en saai en vaak een doorn in het oog als je naar de tuin kijkt. Maar met een paar simpele tips en decoraties kan je jouw simpele schutting verfraaien en opleuken. In deze blog vind je tips voor een mooie schutting.

Je kunt je schutting natuurlijk gewoon laten begroeien met klimop, maar je kunt er ook gewoon een beetje meer aandacht aan besteden en er een prachtig exemplaar van maken. Je kunt namelijk met een paar kleine aanpassingen je schutting verfraaien zodat het echt een deel van je tuin wordt. Het scheelt natuurlijk ook heel erg van welke houtsoort en planksoort je de schutting maakt.

Tips voor een mooie schutting

Als je bijvoorbeeld een aparte schutting neemt die al op een mooie manier gemaakt is, dan past het eigenlijk meteen goed in je tuin. Je hoeft dan natuurlijk veel minder aan te passen.
Met een mooie kleur kan je die saaie schutting schilderen en een mooie uitstraling geven. Je kunt ook met een rozenstruik of twee grote potten met bomen erin, al heel veel doen. Wat dacht je ervan om er een paar wintervaste struikjes voor te zetten zodat de schutting in de winter ook leuk blijft om naar te kijken.

Veilingkistjes of houten kisten tegen de schutting

Veilingkisten zijn helemaal in en ze worden voor allerlei toepassingen gebruikt in huis. Je kan er een kast van maken of zelfs een tafel, maar je kunt ze ook in jouw tuin gebruiken om te zorgen voor een mooie schutting.
veilingkisten schutting verfraaien

Een buitenkeuken maken van jouw schutting

Onderstaande foto geeft je misschien wel inspiratie om van jouw saaie schutting een hippe buitenkeuken te maken. Door een werkblad aan de schutting te bevestigen kan je de basis creëren voor een mooie buitenkeuken.
buitenkeuken maken van schutting

Inspiratie en tips voor een mooie schutting

Een schutting hoeft niet lelijk te zijn en met wat inspiratie en ideeën kan je jouw schutting verfraaien. Kijk op onderstaande foto’s wat past in jouw tuin. Zie ook hekwerk kosten.

schutting ideeen

schutting aankleden decoratie

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider