Tips slaapkamer op zolder

Tips slaapkamer op zolder

Een zolderkamer is soms best moeilijk in te richten. Meestal is het plafond super laag en zit je ook nog met schuine wanden. Daarom wordt de zolder vaak gebruikt als opslagruimte of staat er gewoon allemaal rommel. Echt een goede functie heeft de zolder dan niet. Dat is natuurlijk zonde, daarom volgen er nu een paar tips om je zolder toch iets beter te kunnen inrichten.

1. Gebruik een rij lage ladekasten. In de ladekasten kun je je spullen goed opbergen zodat er niet allemaal los op de grond licht. Je kunt beter lades nemen in plaats van deurtjes, want dat is meestal erg onhandig als de kastjes erg laag zijn. Als je een lange rij plaats, bijvoorbeeld drie kasten naast elkaar, lijkt deze kant van de zolder ook meteen groter. Je hebt ook nog als voordeel dat je nog spullen op de kastjes kunt leggen.

2. Gebruik de balken op een handige manier. Je kunt de balken beter gebruiken in plaats van je er aan te irriteren. Je kunt bijvoorbeeld een mooie klamboe plaatsen bij je bed en deze aan de balken hangen. De balken kun je ook een mooie kleur geven of er kleine schilderijtjes aan hangen. Op deze manier kun je het gezellig maken.

3. Houd het simpel. Zorg er voor dat je een paar grote meubels gebruikt en je niet overal kleine accessoires neerzet. Het lijkt door de grote maar passende meubels groter en overzichtelijker. Met kleine spulletjes maak je het alleen maar voller en onrustig.

zolder6 zolder4 zolder5 zolder3 zolder2 zolder

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider