Grindpad aanleggen

Grindpad aanleggen

Het oude vertrouwde grindpad is nog steeds erg populair. Er komen steeds weer mooie nieuwe ontwerpen bij en mooiere grindsteentjes. Het grindpad blijft dus in het straatbeeld. Eigenlijk is een grindpad ook best makkelijk zelf aan te leggen, maar dan moet je wel een beetje weten wat je doet. Voor sommige tuinen en grindsoorten is het namelijk beter om gebruik te maken van opsluit banden. Dat zijn de stenen aan de zijkant van het grindpad zodat het er strak uit ziet. Op de eerste afbeelding hier onder zie je daar een voorbeeld van. Het grind blijft zo mooi op zijn plek en je hebt mooie strakke lijnen.

Soms is het ook handig om een anti worteldoek onder je pad te leggen. Houd er dan wel rekening mee dat er een dikke laag grind overheen moet omdat je anders kans hebt dat je het doek er snel door heen ziet en dat is natuurlijk lelijk.

Er wordt nu steeds vaker gekozen voor ‘riviergrind’ dit grind is erg gekleurd en er zitten super veel verschillende steentjes in. Je krijgt dan dus niet het effect wat we de laatste jaren veel gezien hebben, het echte witte grindpad. Verschillende kleine en grote steentjes meteen uit de natuur is nu dus een populair pad voor in de tuin. Het is meestal ook nog goedkoper dan het echt witte grind.

grind5 grind4 grind3 grind2 grind

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider