Snel schoonmaken tips om jouw huis er schoon uit te laten zien

Snel schoonmaken tips om jouw huis er schoon uit te laten zien

Droom jij van een huis dat er altijd opgeruimd en schoon uitziet zodat het niet uitmaakt of iemand onverwachts langskomt? Maar vraag je jezelf geregeld af: hoe houd ik mijn huis schoon? Het probleem is vaak dat we niet de tijd hebben om het huis altijd tiptop in orde te hebben. Zeker niet wanneer je een drukke baan en/of kinderen hebt. Gelukkig hebben we hier een paar snel schoonmaken tips voor je waardoor je in een mum van tijd een opgeruimd huis kunt hebben. Uiteraard is dit slechts een snelle oplossing, soms moet er wel wat meer tijd gestoken worden in een echt schoon huis.

Schoonmaak tip 1: Rondje met de vuilniszak

We leven (helaas) altijd nog in een maatschappij die overloopt met verpakkingsmateriaal. Eten zit in zakjes of doosjes, spelletjes hebben een flinke lading plastic eromheen en tijdens het koken ontkom je niet aan afval. Ga daarom dagelijks of om de paar dagen met een vuilniszak rond in huis. Gooi hier alle verpakkingen, frutsels of wat je ook tegenkomt in die regelrecht naar de vuilnisbelt kunnen.

Schoonmaak tip 2: Mand met ‘ik weet niet waar ik het moet laten’ spullen

Als je goed rondkijkt in huis zie je misschien zo al 5 dingen die ergens liggen waarvan je eigenlijk denkt: het ligt daar in de weg maar ik weet niet waar ik het moet laten. Denk aan post, tijdschriften, cd’s, speelgoed et cetera. Koop voor deze spullen eens een hele grote mand en gooi hier alles in wat je niet dagelijks nodig hebt. Misschien is het wel handig om voor de post een kleiner bakje aan te schaffen aangezien er soms brieven bij zitten die je beter niet onderin een mand kunt hebben.
vuile-vaat-opruimen

Schoonmaak tip 3: Geen vuile vaat laten staan

We weten het: na het avondeten wil je liever op de bank liggen of slokken je kinderen al je tijd en aandacht op. Op dat moment schiet de afwas er weleens bij in en dan gaat het snel opstapelen. Niets is zo slordig en vies als vuile vaat dat overal ligt. Het is echt een kleine moeite om alles meteen in de gootsteen te zetten of in de vaatwasser. Spoel alles meteen af of beter: was het meteen af. Op die manier koekt er niets aan wat je vaak meer tijd kost om los te weken of te schrobben.
plumeau-schoonmaken

Schoonmaak tip 4: Handige stoffer om snel mee af te doen

Stof is een nachtmerrie van vele mensen omdat het altijd weer terugkomt. Je huis opruimen is dan één ding, maar door stof ziet je huis er nog steeds vies uit. Wat erg goed helpt is om een handig stoffertje te kopen waarmee je geregeld even snel langs de tafels, tv’s en andere stofvangers kunt gaan. Denk aan swiffer (of goedkopere varianten), een stofdoek of een plumeau. Met even 5 minuten stoffen ben je klaar en ziet je huis er een stuk beter uit.

Snel schoonmaken tips voor wanneer je bezoek krijgt

Heb je bovenstaande tips nog niet in je routine gebracht en komt er bezoek terwijl je huis eruitziet of er een orkaan is geweest? Volg dan onderstaande snel schoonmaken tips op en het ziet er meteen 100 keer beter uit:

  • ga met een vuilniszak en grote mand je huis door om alles weg te gooien of op te bergen;
  • stop je vuile vaat in een teiltje en zet even in een kastje neer of gewoon in de vaatwasser;
  • maak het aanrecht leeg;
  • ga met je handige stoffer even langs de meubels, tafels en tv (werk van boven naar beneden);
  • maak de tafels, stoelen en banken leeg. Dus ruim je kleren en tijdschriften op;
  • sluit de kamers af waar je bezoek niet komt;
  • pak de stofzuiger er even bij;
  • koop wat bloemen, dat ziet er altijd fleurig en verzorgd uit;
  • doe wat kaarsjes aan en dim de lampen (dan is het ook minder zichtbaar dat niet alles brandschoon is);
  • check of alles aanwezig is zoals toiletpapier en schone handdoeken.

Heb je zelf nog suggesties voor onze snel schoonmaken tips? Plaats ze dan onder dit blog.

huis snel schoonmaken tips
huis opruimen tips
huis schoon in 60 minuten

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door