Plattegrond slaapkamer maken

Plattegrond slaapkamer maken

Voordat je je slaapkamer opnieuw gaat inrichten, is het handig om een plattegrond te maken. Zo weet je precies hoe je alles wilt hebben en of het eigenlijk wel past. Hoe vaak komt het wel niet voor dat je de hele dag maar aan het schuiven en het passen bent. Het lijkt namelijk vaak als of iets past, maar dat is het niet zo. Een ander voordeel is dat als je een plattegrond maakt, je soms op hele andere ideeën komt. Je hoeft echt niet altijd alles op schaal te tekenen. Dan moet je alles opmeten en dat kost heel erg veel tijd.

Als je gewoon een paar nieuwe items wilt neer zetten of een andere indeling wilt, dan kan het prima zonder een hele schaalverdeling. Het gaat er eigenlijk meer om dat je een beetje een idee krijgt van de ruimte en de mogelijkheden die er zijn. De eerste plattegrond hier onder is een voorbeeld van een prima plattegrond. Je ziet duidelijk wat de bedoeling is en hoeveel ruimte er nog over is.

De tweede plattegrond hier onder is veel uitgebreider en heel erg handig als je echt je hele huis opnieuw wilt inrichten. Als je alle meubels nieuw gaat kopen, is dat ook wel nodig. Een valkuil bij een plattegrond zonder schaalverdeling is alleen dat je de kamer meestal groter inschat dan hij is. De meubels teken je dan waarschijnlijk kleiner. Als je alles dan wilt neerzetten past het misschien nog maar net. Opmeten is dus wel handig als  je geen schaalverdeling gebruikt. Dan zit dat tenminste goed.
slaapkamer plattegrond maken

plattegrond maken huis

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider

Er zijn 2 reacties op dit blog
 1. Romy op 10:14 am

  Hoi Lotte,

  Heb jij die tweede uitgebreide plattegrond zelf gemaakt (op schaal)? Zo ja, met welk programma heb je dit gedaan?

  Alvast bedankt voor je reactie.

 2. Lotte Sakko Author op 2:07 pm

  Hoi Romy!
  Nee dat heb ik niet zelf gedaan helaas:(
  Er zijn gelukkig wel veel gratis programma’s waar je dit mee kunt doen als je op google kijkt. Ik hoop dat het je lukt. Veel succes.