Woonkamer inrichten voorbeelden

Woonkamer inrichten voorbeelden

Er zijn oneindig veel manier om de woonkamer in te richten. Natuurlijk zie je wel de interieurs van vrienden en familie, de voorbeeldkamers van Ikea en de huis make-overs van verschillende tv-programma’s, maar het blijft vaak lastig om iets te vinden wat echt jouw stijl is. Om je een beetje op gang te helpen hebben wij voor dit artikel vier leuke woonkamer ideeën verzamelend die je misschien helpen om wat inspiratie op te doen voor jouw eigen woning.
bruine woonkamer gezellig

Warme woonkamer met opvallende details
Veel Nederlanders kiezen voor een woonkamer in warme kleuren om zo gezelligheid in huis te halen. De woonkamer hierboven heeft een warme uitstraling door de overwegend bruine kleur. Je denkt misschien dat bruin in de woonkamer saai is omdat het zo’n basic kleur is, maar in het voorbeeld hierboven zie je dat dit niet altijd zo hoeft te zijn. Met opvallende accessoires met een printje of met decoraties van metaal of hout ziet de woonkamer er meteen heel speciaal uit.
woonkamer kleuraccent

Woonkamer met kleuraccent
In deze woonkamer zitten veel kleuren verwerkt en toch oogt het geheel niet te druk of te onrustig. Dit komt doordat de muren, de vloer en de grote meubels wel rustig zijn gelaten. Met de combinatie van een rustige basis en gekleurde details krijg je de perfecte balans. In de foto hierboven zie je dat het heel leuk kan uitpakken als je verschillende materialen zoals leer, riet en textiel combineert.

woonkamer houten vloer koele kleuren
Rustige woonkamer in koele tinten
de woonkamer heeft een hele donkere vloer maar door de grote ramen oogt de ruimte niet somber. Deze kamer is een mooi voorbeeld van minimalistisch kleurgebruik in de woonkamer.  In de foto worden de kleuren wit, zwart en grijs gebruikt, enkel aangevuld door hele subtiele kleurdetails. Door het gebruik van zachte materialen oogt de woonkamer ondanks de koele kleuren toch erg gezellig.
woonkamer druk kleur accenten
Crazy colors
Deze woonkamer is het tegenovergestelde van de vorige woonkamer. Geen gebrek aan kleur, prints en decoraties in deze ruimte! Deze woonkamer laat zien dat een druk interieur ook heel leuk kan zijn. Speel met kleur en gebruik leuke en grappige illustraties als details.

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider