Plank maken

Plank maken

In deze DIY leer je niet hoe je zomaar een normale plank kan maken, maar een plank met touw. We gaan in een paar stappen vertellen hoe je dit zelf ook thuis kan maken. Wat heb je hiervoor nodig? Een boor, een boorbeitel, dik touw, schaar om door touw heen te knippen, klemmen, verf, een kwast en twee rechthoekige planken van triplex.

Begin met het klaarmaken van de planken. Zorg dat ze even groot zijn en geen splinters meer aanzitten. Plaats daarna deze twee planken op elkaar en zet ze vast met de klemmen. Boor hierna in alle vier de hoeken een gat dik genoeg dat het touw erdoorheen past. Als je hiermee klaar bent kan je de randen van de planken in een leuke kleur verven. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de hele plank te verven of juist helemaal niet. Hierna kan je de touwen gaan knippen. Zorg dat ze lang genoeg zijn om aan het plafond te hangen en om nog knopen in te maken. Knip ze eerst altijd langer dan je denkt, je kan er altijd nog meer afhalen. De eerste knoop die je maakt is helemaal onderaan onder de eerste plank. De volgende knoop komt op de plek waar je de tweede plank wilt. Haal daarna alle vier de touwen bij elkaar en maak daar nog één grote knoop in.

Je bent klaar en je kan ‘m nu aan je plafond hangen!

hanging-rope-shelf-how-to-2 rope-shelf-supplies how-to-make-a-hanging-rope-shelf hanging-rope-shelf-tutorial hanging-rope-shelf-how-to how-to-make-a-rope-shelf hanging-rope-shelf-DIY

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider