Papasan stoel

Papasan stoel

Hoe kan iets een klassiek design hebben als je er zoveel verschillende varianten van dit object zijn? Het is eigenlijk simpel. De Papasan stoel die ook bekend staat als een kom stoel is meer een stijl dan de naam die wordt gebruikt om een bepaald stuk van het meubilair te beschrijven. De stoelen zijn voor het eerst geïntroduceerd in de VS in de jaren 1950, de Papasan stoel werd pas echt populair in de jaren ’70. Ze worden nog steeds gebruikt in interieur ontwerpen over de hele wereld, ze worden gewaardeerd voor de comfort die ze bieden en het eenvoudig en praktische ontwerp.

papasan papasan1 De zitting rust in een rechtopstaand frame. Ze zijn traditioneel gemaakt van riet, maar ze kunnen ook worden gemaakt van hout. Het ontwerp van de stoel is vrij eenvoudig, maar ook veelzijdig en in staat zich aan te passen aan een verscheidenheid van decors. Hier ziet de stoel er bohemien en chic uit, met een subtiele vrouwelijke aantrekkingskracht. De komvormige stoel heeft een instelbare hoek, zodat het kan worden aangepast aan de voorkeuren van de gebruiker. Dit maakt het bijzonder comfortabel en zeer geschikt voor zitjes en voor in een woonkamer.

papasan2 papasan3 papasan4Door zijn afgeronde randen, eenvoudige en vriendelijke vorm en verstelbare stoel, is de Papasan stoel prachtig voor slaapkamers of kinderspeelkamers.

 

 

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider