Origineel nachtkastje

Origineel nachtkastje

Een slaapkamer is niet af zonder een nachtkastje naast het bed waarop eventueel een nachtlampje, wekker of leuke decoraties staan. Veel mensen kopen een simpel nachtkastje omdat men zich nou eenmaal niet zo verdiept in nachtkastjes of omdat het budget op is gegaan aan een mooi bed met bijpassend dekbedovertrek. Toch hoeven mooie en originele nachtkastjes niet heel duur te zijn, helemaal niet als je ze zelf maakt! Vandaag hebben wij een DIY voor jullie waarin we uitleggen hoe je een schommel nachtkastje maakt, als dat niet origineel is weten wij het ook niet meer!

Benodigdheden

-Schommel
-Plafondhaken

Of:

– Plankje, maat naar keuze
– Dik, stevig touw
-Plafondhaken
– Boor

Koop een plank in de maat die je wilt of zaag een plank die je al hebt op de juiste maat. Deze plank wordt het oppervlak van het nachtkastje dus zorg dat hij groot genoeg is. Boor nu gaten in de vier hoeken van de plank. De gaten moeten groot genoeg zijn om het touw er doorheen te kunnen doen, maar maak ze niet te groot. Haal hier vervolgens de touwen doorheen en maak aan de onderkant een stevige knoop zodat de plank op de knopen rust. Je kunt de touwen nu nog aan elkaar binden of ze ieder voor zich aan het plafond hangen.

Wanneer je al een schommel in huis hebt ik het helemaal makkelijk, in dat geval hang je gewoon de schommel op aan de plafondhaken! Zorg wel dat deze schommel stevig en recht is.

diy

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider