Mozaïek in huis

Mozaïek in huis

Mozaïek in je huis staat super zomers en onwijs creatief. Het geeft een soort gevoel dat je ook altijd krijgt als je in het buitenland bent. Vooral als je in zo’n ouderwets gezellig dropje bent in Spanje of Italië of Griekenland.

Maar niet alleen in deze landen komt mozaïek voor. Deze vorm van kunst is eigenlijk al eeuwen oud en werd gebruikt om tuinen en badhuizen, vloeren en wanden en nog meer mee te versieren. Dit vind je meer terug in woningen van de rijkere mensen van vroeger.  Natuurlijk is het een rijke vorm van kunst. De armere hadden zo ook hun vormen van kunst. Denk meer in de trant van zand, moeder, klei. Meer basic.

Tegenwoordig zien we mozaïek niet alleen terug in tuinen, maar bijna overal. Het hangt ook wel een beetje van het thema van de tuin af, maar anders zou dit ook echt in elke soort tuin kunnen. Het is ook zo mooi en bijna rijkelijk chique om te zien.

Het maken van zoiets is heel eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt, is ontzettend veel stukjes gebroken stenen en tegels. Het liefst in verschillende kleurtjes. Hiervan kan je juist weer mooie en creatieve vormen en figuren maken. Doe eens gek en wees creatief. Dit kan overal in je huis, het maakt absoluut niet uit waar. Het is jouw piece of art. Jouw creatie.

Mozaïek schaal

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider