Stenen muur in huis

Stenen muur in huis

De meeste huizen hebben aan de buitenkant een baksteenmuur. Het meest voorkomend is dat deze muur oranje of roodbruinig is. Aan de binnenkant van het huis is deze muur niet te zien omdat er vaak nog allemaal isolatie en dergelijke tussen de kamer muur en de buitenmuur zit. Maar wat nou als je wel graag een baksteenmuur of een andere soort stenen muur in de woonkamer wilt hebben?

Vooral liefhebbers van de industriële woonstijl zullen wel iets zien in een baksteenmuur in bijvoorbeeld de woonkamer. Zo’n muur ziet er authentiek en rustiek uit. Het geeft een kamer onmiddellijk een industriële sfeer. Vroeger hadden huizen dit nog wel eens, maar tegenwoordig zie je het bijna niet meer. Maar dat betekent natuurlijk niet dat het niet haalbaar is!

De muur bouwen
Wat een optie is, is om een bouwbedrijf in te schakelen die een bakstenen muur aan de binnenkant van het huis kan maken. Vaak gebruiken ze hier geen hele bakstenen voor, anders zou je namelijk een groot aantal centimeters in ruimte in moeten leveren voor de muur. Aan deze optie hangt echter wel een prijskaartje, om een bouwbedrijf zo’n muur te laten bouwen ben je wel wat kwijt.

Behang
Deze optie is goedkoper en sneller! Tegenwoordig zijn er dankzij de populariteit van de industriële  interieurstijl heel veel soorten behang met een stenen opdruk te koop. Op deze manier krijg je toch de sfeer in huis zonder daadwerkelijk een nieuwe muur te hoeven bouwen.

steen

steen1

steen2

steen3

steen4

 

Bron : Pinterest

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider