Kleine eettafels

Kleine eettafels

Niet iedereen beschikt over een grote eettafel en dat is ook helemaal niet nodig. Er zijn genoeg gezinnen die een kleine eettafel prima vinden. En ook de studenten onder ons, of de mensen die maar met z’n tweeën wonen of alleen. Een kleine eettafel zijn overigens ook erg schattig en knus. Je hebt ze meestal in drie vormen; rond, vierkant en rechthoekig.

Wat is nou de beste manier om deze tafeltjes op een goede manier te stylen? Je kan dit kleine eettafeltje in een hoek plaatsen. Op deze manier lijkt het ook alsof je dichter bij elkaar zit, het wordt een stuk knusser. Ronde tafels zijn hier het meest geschikt voor. Als het je leuk lijkt, en er natuurlijk de ruimte voor hebt, kan er in de hoek een soort zithoek ingebouwd worden. Op deze manier heb je aan de ene kant een bankje en aan de andere kant 2 of 3 stoelen.

Hou je vooral niet in met accessoires en decoratie, zelfs een kleine tafel kan dit hebben. Plaats bloemen of een fruitschaal op de tafel, zo brengt het wat gezelligheid. Vierkante of rechthoekige tafels kan je goed gebruiken als je aan beiden kanten twee stoelen wilt neerzetten. Zo krijg je een soort eettent gevoel. Zorg voor goede belichting boven de tafel.

Hieronder hebben we foto’s voor wat inspiratie.

breakfast-nook-calm-color-shades breakfast-nook-window-seating contemporary-breakfast-nook-corner-sofa ground-breakfast-nook kitchen-alcove-cottage-style small-breakfast-nook-furniture-set

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider