Interieur met balken

Interieur met balken

Balken kunnen heel erg mooi staan in verschillende huizen. Je denkt er misschien niet zo snel aan, omdat het alleen maar onhandig lijkt. Balken kunnen juist heel erg handig zijn, maar ze zorgen in ieder geval voor veel sfeer. Vooral in landelijke huizen en oude boerderijen kom je veel balken tegen. De balken zijn natuurlijk in het huis gezet om alles overeind te houden, maar waarom zou je ze wegstoppen? Het hebben van balken in je interieur is op dit moment zelfs zo populair geworden, dat er ook balken in huizen worden gezet die het helemaal niet nodig hebben. Deze balken zijn dus alleen maar voor de sier.

Een voorbeeld van een ruimte waar dit veel gedaan wordt is een badkamer. Hout staat namelijk erg mooi in een badkamer. Sommige mensen hebben wel balken in hun huis, maar deze balken zijn dan jaren geleden weggestopt. Er is dan bijvoorbeeld een systeemplafond in gezet om de balken weg te werken. Dat is natuurlijke zonde, dus haal het er snel uit. Je zult dan zien dat er veel meer ruimte en sfeer in je huis komt.

Als je een erg licht huis hebt, is het mooi om de balken donker te lakken. Met een witte muur zorgt dit voor een mooi contrast. Als je ruimte iets kleiner is, is het mooier om voor lichte balken te gaan. Dat staat bijvoorbeeld mooi in een slaapkamer.

balk balk2 balk3 balk4 balk5

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider