Het kopen van een bedbodem

Het kopen van een bedbodem

Van al het interieur dat je in je huis hebt staan is je bed misschien wel het belangrijkst. Je spendeert veel tijd in je bed, en wanneer je een nacht niet goed slaapt merk je het de volgende dag meteen. Je bed bestaat uit veel verschillende delen waarvan de bedbodem misschien wel de belangrijkste is. Een bedbodem biedt veel steun aan het lichaam, zeker wanneer het matras dit ook niet doet. Matrasshop.com heeft hieronder voor je de 5 belangrijkste voor je op een rij gezet.

Verschillende soorten bedbodems
Er zijn eigenlijk grofweg vijf soorten verschillende bedbodems. Er is geen beste bedbodem, iedere bedbodem heeft zo zijn voor- en nadelen. De verschillende bedbodems zijn vlavro bodem, boxspring, lattenbodem, schotelbodem en spiraalbodem. maan vormgevers 002

Vlavro bodem
De Vlavro bodem is geen hele comfortabele bodem. Het bestaat uit een dunne plaat gemaakt van vezels met gaatjes voor verluchting. Ondanks het lage comfortgehalte van de vlavro bodem is hij wel geschikt voor mensen die veel tegendruk op hun lichaam willen wanneer ze aan het slapen zijn.

Boxspring
De boxspring bestaat eigenlijk uit een soort kast waarin de metalen veren gezet zijn. Hier komt dus ook de naam vandaan. Iedere veer staat op zichzelf, en een boxspring kan dus ook heel nauwkeurig ondersteuning aan uw lichaam bieden.

Lattenbodem
De lattenbodem bestaat -hoe verrassend- een bodem met latten. Het slaapcomfort van een lattenbodem wordt vooral bepaald met het aantal latten dat er per kader geplaatst is. Veel lattenbodems zijn zo gemaakt dat je ze zelf een beetje kan instellen. Zo kan je het voetstuk, middenstuk en hoofd veranderen. Bij de wat duurdere en uitgebreidere lattenbodems kan je zelfs per lat de stevigheid ervan instellen. Wanneer je een goede, sterke lattenbodem aanschaft kan dit enorm veel ondersteuning aan het lichaam geven.

Schotelbodem
Net als de lattenbodem bestaat een schotelbodem ook uit een kader. Hierop zijn enorm veel aparte schotels aangebracht. Een schotelbodem heeft een goede draagkracht. Doordat de schotels apart werken kan je gehele lichaam een goede, zelfde ondersteuning ontvangen.
Spiraalbodem
Bij een spiraalbodem wordt er spiraalvormige draad van metaal gebruikt om het lichaam te ondersteunen. Het verschilt per bodem of de spiraalachtige draden in de lengte of de breedte zijn gespannen. Er zijn veel soorten spiraalbodems en het soort spiralen waar gebruik van gemaakt is bepaalt ook voor een groot deel de kwaliteit. Dit is een goede bodem.

bedbodem

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door