Gouden spiegel

Gouden spiegel

Bij het woord decoraties denken mensen vaak meteen aan vaasjes, fotolijstjes, kaarsen en kussentjes. Maar een spiegel kan ook heel goed als decoratie worden gezien, zeker als er een mooie lijst omheen zit. Een spiegel van goud is zonder twijfel een decoratief voorwerp in huis te noemen.

Goud is een hele opvallende en bovendien luxe kleur. Goud is een kleur die wordt gekoppeld aan onder andere rijkdom, succes, voorspoed en aan de zon. Dat klinkt niet verkeerd in de woonkamer toch! Bovendien is goud helemaal niet zo lastig te combineren. Tijdloos is de klassieke combinatie van wit, zwart en goud, maar de kleur kan ook heel goed met andere, fellere kleuren worden gecombineerd.

Er is geen bepaalde interieur stijl waarin een gouden spiegel thuishoort. De kleur en de vorm van de spiegel moeten passen bij de rest van het interieur in de kamer, of de kamer nu een vintage, moderne of een klassieke stijl heeft. Een grote spiegel kan enorm mooi staan, maar wanneer de kamer al vrij druk is en meerdere gouden details heeft kan dit misschien een beetje te veel worden. Stem daarom ook het formaat en de vorm van de spiegel af op je interieur.

Bekijk hieronder een paar foto’s van gouden spiegels in verschillende interieurs:

goud

goud1

goud2

goud3

goud4

goud6

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider