Planten voor binnen

Planten voor binnen

Planten kan je om verschillende redenen in huis halen. Om eenmaal wat meer groen te creëren of omdat het gewoon mooi staat. Planten dienen ook heel goed voor decoratie of als accessoire.

Binnen planten hebben is net zo leuk als buiten een grote tuin hebben. Wij hebben vijf indoor plantjes gevonden die iedereen makkelijk in leven kan houden.

Aloë Vera:

Deze plant met zijn lange stekelige takken heeft medische eigenschappen. Deze plant kan 91 cm hoog groeien. De kleine variant van de Aloë Vera doet het prima op zonnige plekken in huis. De plant moet op een kamer temperatuur gehouden worden en heeft veel zon nodig en weinig water.

Rubber tree (ficus elastica):

Deze plant kan minstens 2,5 meter hoog groeien, niet iedereen zit daar natuurlijk op te wachten. Als je ‘m liever klein wilt hebben moeten de takken gewoon gesnoeid worden. Zorg dat de bodem van deze plant goed uitdroogt tussen het water geven. Ze hebben wel wat licht nodig.

Slangen plant:

Dit is een hele simpele plant, de stengels groeien rechtop. Soms hebben ze witte of gele randen. De lucht en de bodem moeten voor de plant droog zijn, op kamertemperatuur groeien ze het best.

Hart-vormige bladeren Philodendron:

Deze plant staat erom bekend dat ‘ie graag op pad gaat in huis. Als ‘ie naast een boekenkast staat zal ‘ie geheid zijn weg naar boven maken. Het leuke zijn natuurlijk de hartvormige bladeren. Zorg dat de bodem droog is en er net genoeg licht op staat, niet te veel.

 

Areca palm:

Dit is een goede plant als je droomt over tropische bestemmingen. Als je deze plant in een grote pot stopt kan deze plant wel meer dan 2 meter hoog groeien. In een kleine pot blijft ‘ie ook kleiner. Deze plant heeft een beetje licht nodig en om de week water geven.

Planten voor binnen

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider