Etnische inrichting

Etnische inrichting

Er zijn zoveel interieurstijlen dat het soms niet meer duidelijk is wat welke stijl is en waar de ene stijl ophoudt en de ander doorgaat. In de Interior Guide vind je alle informatie over een stijl overzichtelijk bij elkaar. Van kleurkeuze tot materiaal gebruik en ideeën voor meubels en accessoires. Deze Interior Guide gaat over de etnische inrichting.

Wat valt er onder de etnische inrichting?

Een etnisch interieur is een interieur met wereldse invloeden, en dan vooral Afrikaanse invloeden. Zebra print op het behang en kniehoog tapijt dat op gras lijkt op de vloer gaat net iets te ver, maar dierenprinten en felle kleuren mogen zeker in deze interieurstijl. De interieurstijl is best opvallend en gewaagd, en is dus niet weggelegd voor muurbloempjes.

In een Afrikaans interieur kan je al je creativiteit kwijt. In tegenstelling tot een modern of minimalistische interieur mag je in deze stijl heel veel kleuren, materialen en vormen combineren. Ook zijn er niet snel te veel decoraties in een ruimte.

Kleuren

In een etnisch interieur wordt veel gebruik gemaakt van kleuren. Onmisbaar in deze woonstijl zijn de warme kleuren die doen denken aan de uitgestrekte savanne en zandwoestijnen. Vooral bruintinten, oranje, okergeel, kaki, goud, roodtinten zoals donkerrood en roodbruin en aardetinten zijn aan te raden voor een etnische inrichting. Verder is ook groen een kleur die veel terugkomt, voornamelijk in de vorm van planten en decoraties. Voor details worden vooral opvallende en felle kleuren gebruikt. Ook met een basis met de combinatie van zwart en wit zit je goed.

4e218388d1abc46850d4c7b023c04277

16e477433e40568ae0c69ce319484d66

cf70382e141930a3e500037f6e305676

Materialen

In een etnisch interieur wordt er vooral gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Kunststof en plastic materialen zie je eigenlijk nooit terug in een huis met deze stijl. Net als in veel andere bekende interieurstijlen zoals landelijk en Scandinavisch is ook hier hout een heel belangrijk materiaal. Maar ik tegenstelling tot het lichte hout dat je in Scandinavische interieurs ziet, mag het hout in een etnisch interieur ook lekker donker en warm van kleur zijn. Andere natuurlijke materialen die je in deze stijl tegen komt zijn bamboe, aardewerk, riet, rotan, natuursteen en koper. Ook zijn linnen, leer en gebreide stoffen populair.

Etnische inrichting voorbeelden

Hieronder staan een paar afbeeldingen van etnische interieurs zodat je, je een beeld kan vormen van de uitstraling en de warmte van deze interieurstijl. Ook zie je duidelijk de verschillen tussen verschillende soorten etnische interieurs. Het ene interieur bevat neutrale, warme tinten terwijl een ander interieur helemaal los gaat met prints en kleuren.

1 etnische inrichting - stoel 3 4 5 6 7 8 9 10

In de bovenstaande afbeeldingen zie je dat het ene interieur gebruik maakt van donkere kleuren en veel accessoires terwijl het andere interieur het rustiger houdt. Zo kun je een etnische woonstijl kiezen die bij jou past.

Meubels en decoraties

In een etnisch interieur wordt veel gebruik gemaakt van decoraties. Verschillende kleuren, materialen en vormen mogen met elkaar gecombineerd worden. De eerder genoemde warme natuurtinten en de opvallendere kleuren zoals oker en kaki komen terug in de decoraties.

Materialen zoals hout en leer worden veelvoudig gebruikt voor meubelstukken. terwijl hout vooral wordt gebruikt voor tafels en verschillende soorten decoratie, vind je leer juist vooral als bekleding van banken en stoelen. Dierenvellen worden gebruikt voor op de vloer, voor aan de muur en ter decoratie op banken en stoelen.

Het eerste waar mensen vaak aan denken bij etnische decoraties zijn Afrikaanse maskers. Door een Afrikaans masker aan de muur heeft je woonkamer meteen een etnische sfeer. Ook etnisch geïnspireerde schilderijen zijn heel erg aan te raden. Verder zijn manden van gevlochten riet en bamboe populair als decoratie binnen de etnische woonstijl. Verder zijn decoraties van natuursteen en aardewerkpotten in verschillende maten onmisbaar.

Winkels

Ben je overtuigd en wil je graag een etnisch interieur in jouw huis? Shop dan bij deze winkels etnische meubels en accessoires.
Ikea, gespecialiseerde zaken, souvenirwinkels, tweedehandswebsites en webshops

kussen

La Finesse kussen, €27,95

mand

Nordal opbergmand, €44,95

 

 

tafel

 

Zuiver Antique copper bijzettafel, €99[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider