Slaapkamer pimpen

Vroeg of laat gebeurt het ons allemaal: je bent de slaapkamer zat, je wil je slaapkamer pimpen. De meubels staan al een paar jaar vastgeroest op dezelfde plek, de kleur op de muur hangt je ondertussen de keel uit en ook de accessoires ben je helemaal zat. Iedereen die dit herkent, herkent waarschijnlijk ook het uitstelgedrag wat erbij hoort. “Vandaag heb ik geen tijd”, “Het is te veel werk” en “Het is te duur” zijn argumenten die je waarschijnlijk blijft herhalen omdat je wel een nieuwe slaapkamer wil, maar niet zo goed weer hoe. Ga aan het werk op een luie zondagmiddag, en binnen mum van tijd heeft jouw kamer een hele nieuwe uitstraling.

Slaapkamer pimpen: Meubels verplaatsen

Een nieuwe inrichting geeft je kamer al meteen een andere uitstraling. Probeer nieuwe plekken uit voor het bed, de kast, het bureau en alle andere meubels en blijf schuiven tot je een opstelling hebt gevonden die je aanspreekt. Je zult zien dat de kamer er nu al totaal anders uitziet!

Slaapkamer pimpen: Verf

Is het verplaatsen van de meubels niet drastisch genoeg en wil je ook graag een nieuwe kleur op de muur? Koop dan een pot verf, kies een dag uit en ga gewoon aan de slag. Een nieuwe kleur op de muur geeft je weer energie en inspiratie. Je kunt ook kiezen voor een leuk behangetje met een drukke of juist rustige print.

Slaapkamer pimpen: Accessoires

Wanneer je alleen een subtiele verandering wil in je slaapkamer kun je het best gaan kijken naar de accessoires. Accessoires lijken maar kleine dingen, maar juist dekens, kussens en kaarsjes geven de slaapkamer sfeer. Dus als je de sfeer en de uitstraling van de kamer op een subtiele manier wil veranderen, kijk dan naar de accessoires. Je kunt kiezen voor nieuwe accessoires in een bepaalde kleur, stijl of vorm en zo je kamer toch een beetje veranderen.

 

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider