Design radiatoren

Design radiatoren

Door de koude temperaturen in Nederland is het haast onmogelijk om zonder verwarming in huis te leven. Om deze reden zijn vrijwel alle woningen in Nederland van een centrale verwarming voorzien. De verwarmingsinstallatie heeft een cv ketel die water verwarmt en dit vervolgens via leidingen naar de verschillende radiatoren in huis transporteert. De radiatoren stralen, met behulp van dit hete water, de warmte uit waarmee we ons huis verwarmen. Een radiator vervult dan ook een essentiƫle rol en zorgt ervoor dat wij comfortabel en warm kunnen wonen. Voor de inrichting van een huis worden de radiatoren echter vaker als een last dan een zegen gezien.

Lelijke radiatoren

Radiatoren die standaard in huizen hangen zijn niet de allermooiste objecten. De noodzakelijke voorwerpen nemen veel ruimte in beslag, zitten altijd in het zicht en zijn bovendien ook nog eens spuuglelijk. Vanzelfsprekend is deze situatie niet echt ideaal voor de inrichting van een huis. Vaak wordt er dan ook voor gekozen om de radiatoren uit het zicht te verbergen. Bijvoorbeeld een grote houten verwarmingsbak behoort tot de oplossingen die hiervoor bedacht zijn. Ook kunnen de gordijnen lang worden gelaten zodat deze over de verwarming heen hangen. Het is echter nooit leuk wanneer je met een interieur bezig bent en meteen dingen moet verbergen. Design radiatoren bieden uitkomst voor dit probleem.

Mogelijkheden radiator

Een design radiator is simpelweg een radiator die een vorm en kleur heeft die beter bij een interieur past dan de standaard radiatoren. Men kan een radiator helemaal op maat laat maken, maar er zijn ook modellen verkrijgbaar met een modern en mooi design die passen bij verschillende stijlen interieur. Er moet natuurlijk wel rekening gehouden worden met het functioneren van de radiator, maar in principe zijn er ontelbare opties met verschillende materialen, vormen en kleuren. Wanneer je een radiator vindt die perfect bij de rest van het interieur past dan hoef je deze niet meer achter de gordijnen te verbergen. Dit heeft niet alleen effect op het interieur van je huis, maar ook hoe warm het in de woning wordt.

Meer warmte uitstraling

Doordat een design radiator mooi bij de rest van het interieur past en deze niet meer verborgen hoeft te worden zorgt deze voor meer warmte uitstraling. Een verwarmingsbak die om een radiator heen gebouwd wordt ziet er namelijk misschien iets beter uit maar houdt wel veel warmte tegen. Dit geldt ook voor de gordijnen die tot en met de vloer voor de radiatoren in huis hangen. Een design radiator kan open en bloot in de woonkamer geplaatst worden waar iedereen de radiator mag zien. Doordat niks meer de warmte van de radiator blokkeert straalt deze meer warmte uit. Hierdoor kan er ook bespaard worden op de energie die nodig is om het huis te verwarmen.

Bron: loodgietersalkmaar.nl

Design radiatoren 1

Design radiatoren 2

Design radiatoren 3


Design radiatoren

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door