Vintage slaapkamer tips

Vintage slaapkamer tips

De vintage stijl is enorm populair, voornamelijk onder de vrouwen en de meisjes. De stijl is enorm vrouwelijk, sierlijk en je kunt er lekker in los gaan op het gebied van decoraties. In dit artikel delen wij een paar tips om dé perfecte vintage slaapkamer te maken.

Belangrijk in een vintage slaapkamer is een bed met een romantische uitstraling. Vaak zijn dit bedden met spijlen aan de voor- en aan de achterkant, deze spijlen hebben vaak een sierlijk en krullend patroon. Vaak worden om de spijlen van het bed heen leuke decoratie lampjes gehangen voor een romantische effect.

Verder zijn bloemen en bloemenpatronen onmisbaar in een vintage slaapkamer. Een dekbed, kussens of behang met een bloemenprint wordt vaak gebruikt in een slaapkamer met deze stijl. Ook verse bloemen doen het goed in een romantische slaapkamer.

Natuurlijk horen in een vintage slaapkamer ook een paar vintage details om hem helemaal af te maken. Bij winkels zoals de Xenos en Action zijn veel schattige vintage spulletjes te vinden, van fotolijstjes tot kapstokken. Een ouderwetse kaptafel met daarop parfumflesjes of andere beauty dingen uitgestald ziet er ook erg meisjesachtig uit en past goed bij deze slaapkamer stijl.

Bekijk hieronder een paar voorbeelden van romantische vintage slaapkamers:

vintage vintage1 vintage2 vintage3 vintage4 vintage5

 

Bron: Pinterest / Weheartit

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider