Bruine muur in huis

Natuurtinten in je huis zijn helemaal trendy. Als je een mooie bruine muur neemt, ga je dus helemaal met de woonmode mee. Er zijn eigenlijk maar weinig mensen die meteen aan bruin denken als ze hun muur opnieuw gaan verven. Dat is ook best logisch, want bruin lijkt misschien niet heel fris of gezellig. Het tegendeel is gelukkig waar. Je kunt enorm veel met bruin. Vooral de lichte tinten zijn erg handig te combineren. De kleur moet wel bij je huis passen. Als je een huis hebt waar veel licht naar binnen valt, kun je sneller een donkere kleur bruin gebruiken dan bij een donker huis.

Op de foto’s hier onder zie je interieurs met verschillende bruintinten. Bij de meeste interieurs is veel wit gebruikt. Wit en bruin is een mooie combinatie. Het is nog mooier om hier een frisse kleur aan toe te voegen. Groen, blauw en roze zijn kleuren die erg goed bij bruin passen. Dit zijn allemaal koele kleuren. Bruin is een warme kleur. De combinatie van warme en koele kleuren pakt eigenlijk altijd goed uit. Het is bijvoorbeeld mooi om een lichtblauw dekbed te nemen als je een bruine muur achter je bed hebt. Je kunt dan witte kussentjes gebruiken om het wat lichter te maken. Of je neemt een wit dekbed met gekleurde kussentjes. Je kunt erg veel met bruin!

Op de laatste foto zie je een kamer waar bijna alleen gebruik gemaakt is van verschillende bruintinten. Dat kan erg mooi uitpakken, maar het kan ook veel te donker worden. Let dus goed op de lichtinval en de hoogte van het plafond. Als je een hoogplafond hebt kun je eerder bruin gebruiken dan een laag plafond.

bruin bruin3

bruin4

bruin5

bruin6

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider