Bijkeuken inrichten

Bijkeuken inrichten

Mensen met een bijkeuken hebben eigenlijk een luxeprobleem: waar en hoe gaan ze die kleine, maar toch zeer nuttige ruimte eigenlijk inrichten?

De bijkeuken kan gezien worden als een verlenging van de echte keuken en biedt op die manier ruimte aan extra keukenapparaten (bijvoorbeeld de magnetron), een extra koelkast en een extra vriezer. Daarnaast kan er veel eten en drinken worden opgeslagen en is het ook een ruimte die eventueel gebruikt kan worden voor recycling en het weggooien van afval.

De bijkeuken wordt dus gekenmerkt door opslag. We vinden het daarom zeker een aanrader om veel kastruimte te hebben in de bijkeuken. Winkels als IKEA bieden de mogelijkheid om op maat gemaakte kasten te kopen en makkelijk te plaatsen. Zo kan er wel veel ’troep’ staan in de bijkeuken, maar blijft het mooi en opgeruimd ogen. Wanneer de bijkeuken geen (natuurlijke) lichtinval heeft, is het een aanrader om met een dimmer te werken in plaats van een fel TL-licht. Dit geeft toch wat meer sfeer aan de ruimte.

bijkeuken

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior Insider