Zwarte woonaccessoires

Zwarte woonaccessoires

De woorden “zwart interieur” roepen vaak meteen beelden op van vampierachtige kastelen vol donkere hoekjes en griezelige donkere kamers. Maar als je de kleur goed gebruikt is zwart heel geschikt als kleur voor in huis, bijvoorbeeld voor de woonkamer.

Zwart heeft een sombere, donkere en dramatische kant die vooral de associatie heeft met de dood en andere nare dingen. De kleur heeft echter ook nog een andere kant: zwart is elegant, zelfverzekerd, klassiek en tijdloos. De kleur is vooral mooi in de woonkamer als je hem met mate gebruikt en combineert met andere kleuren. Wit en zwart is een tijdloze combinatie, hiermee zit je altijd goed. Verder kunnen bijna alle andere kleuren ook met zwart worden gecombineerd omdat zwart een basiskleur is. Toch is het verstandig om de kleur vooral met lichte kleuren te combineren.

Wat je ook kan doe als je wat elegantie en stijlvolle zwarte details in de woonkamer wilt, is kiezen voor zwarte woonaccessoires. Dit is net wat subtieler dan een zwarte muur en wanneer je de kleur toch te donker of te somber vindt worden kan je de accessoires meteen weer weghalen.

Hieronder zie je een paar mooie zwarte woonaccessoires die het goed zullen doen in bijna elk interieur:

Zwarte woonaccessoires

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider