Begroeiing huis

Begroeiing huis

Begroeiing tegen je huis staat meestal heel erg mooi. Het zorgt er voor dat je huis meer sfeer krijgt, maar ook dat lelijke hoeken minder goed zichtbaar worden. Het is soms alleen wel moeilijk om een goede balans te vinden tussen mooie begroeiing en een onverzorgd huis. Planten groeien namelijk sneller dan je denkt, en voor je het weet is de helft van je huis overwoekerd. Vooral klimop is een plant die snel groeit en die ook nog eens erg moeilijk van je huis af te krijgen is.

Als je je huis of schuur wilt laten begroeien kun je beter kiezen voor wat kleinere plant. Het is ook een leuk idee om een overkapping van planten te maken. Dat kun je makkelijk doen door een frame te bouwen van palen en latten. Hier laat je dan bijvoorbeeld een druif over heen groeien. Op de eerste afbeelding hier onder zie je een mooi voorbeeld van een begroeide overkapping. Je kunt hier in de zomer heel erg gezellig onder zitten en ook in de winter staat het mooi.

Rozen zijn ook erg mooie planten om tegen je huis aan te laten groeien. Het is dan wel handig om een rozen rek aan te schaffen zodat ze goed blijven zitten. In de zomer heb je dan super mooie bloemen en in de rest van het jaar is je muur goed begroeid.

huis5 huis4 huis3 huis2 huis

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider