Zelf ledikant maken

Zelf ledikant maken

Nieuwe meubels hoef je echt niet altijd duur te kopen. Je kunt ook mee gaan met de vintage rage, of gewoon zelf iets maken! Een ledikantje is bijvoorbeeld een item dat je niet lang nodig hebt, maar wat natuurlijk wel erg belangrijk is. Het is dan wel fijn als het er mooi en stijlvol uitziet. Een ledikantje kun je prima zelf maken. Er staan verschillende modellen en handleidingen op het internet zodat je meteen kunt beginnen. Er zijn moeilijke versies en ook gewoon makkelijke versies voor de beginnende klusser.

Het materiaal van het ledikantje is wel belangrijk. Hout is het handigste en dat is meestal ook het mooiste. Je kunt ook gaan voor goedkope materialen zoals spaanplaat, maar dat is niet altijd even veilig en al helemaal niet mooi. Je kunt ook alleen het hoofd en het voeteneind zelf maken. Je kunt dan kant en klaar de zijkanten kopen, bijvoorbeeld met spijlen. Het is dan als nog een heel origineel en makkelijk bedje met je eigen stijl. Een voorbeeld zie je op de eerste foto hier onder. Je kunt dan zelf een mooie houtsoort kiezen, of het hout een mooie kleur verven.

Een bedje van steigerhout is ook erg leuk, maar het nadeel daarvan is wel dat er vaak splinters aan zitten. Het kan prima, maar het is dan wel handig om het bedje even te schuren. Gekleurde bedjes zijn nu ook weer heel erg populair. Het is dan wel fijn als de rest van de kamer in basic kleuren geverfd wordt, omdat het anders te onrustig wordt.

Zelf ledikant maken

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider