Woonkamer indeling

Woonkamer indeling

Een indeling maken voor je woonkamer kan nog best moeilijk zijn. Bij de meeste mensen staat de televisie centraal en is de zithoek daar om heen gebouwd. De bank is daarom een belangrijk meubel. Een bank is namelijk vaak er groot en daardoor goed zichtbaar. Daarnaast moet hij natuurlijk ook nog lekker zitten omdat de meeste mensen veel tijd op hun bank doorbrengen.

Als je een kleine scheiding in je woonkamer wilt aanbrengen, is het handig om een hoekbank te nemen. Daardoor wordt je zithoek goed zichtbaar. De andere kant van de woonkamer kun je gebruiken voor een grote tafel met stoelen waar je lekker kunt eten. Een grote tafel is de laatste tijd helemaal trendy. Meestal is de tafel dan ook nog van sloophout of ander hout. Een tafel kan makkelijk de sfeer in je huis bepalen.

Het is wel belangrijk dat de meubels niet te dicht op elkaar staan. Het lijkt dan veel sneller klein terwijl dat misschien niet eens zo is. Accessoires zijn natuurlijk altijd leuk, maar let er op dat het niet te rommelig wordt. Je kunt beter een paar grote leuke accessoires nemen zoals een krukje voor bij de bank dan allemaal kleine tierelantijntjes.

Licht in een woonkamer is erg belangrijk bij de indeling. Met een paar grote lampen of de plek van mooie spotjes kun je zelfs een scheiding in je woonkamer maken. Je kunt bijvoorbeeld twee grote lampen boven de tafel hangen en twee grote lampen bij de bank. Spotjes staan meestal mooi bij de gordijnen.

woonkamer-indeling

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider