Woonkamer herinrichten

Woonkamer herinrichten

De woonkamer verander je niet een-twee-drie, daarom is de woonkamer bij veel mensen vaak wel een aantal jaar hetzelfde. Ook is het vrij duur om de woonkamer helemaal een make-over te geven, dus dit kun je beter niet al te vaak doen. Maar er kan natuurlijk een moment komen dat je de ruimte helemaal zat bent en toe bent aan iets nieuws. Voordat je meteen neongroen op de muur smeert en een nieuwe dure bank koopt, kun je het beste even diep nadenken en wat dingen op een rijtje zetten.

Bedenk welke meubels je wilt houden, welke absoluut weg moeten en wat je graag nieuw wilt. Zo kun je alvast een kleine inschatting maken voor de kosten. Is het allemaal te duur, dan kun je misschien een meubelstuk die je al hebt een likje verf geven of hem weer een beetje opknappen. Het is handig om de muren te verven voordat je de nieuwe meubels in de kamer zet, dit scheelt een hoop gedoe.

Wil je geen nieuwe kleur op de muur of nieuwe meubels maar gewoon een andere inrichting? Maak dan een plattegrond van de woonkamer op schaal. Knip ook alle meubels uit op schaal. Op deze manier kun je over de plattegrond schuiven met de meubels om te zien wat wel en niet staat en past.

her1

her2

her3

her4

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider