Turkse mozaïek lamp

Turkse mozaïek lamp

Wat erg veel sfeer geeft in huis zijn mozaïek lampen, of wel Turkse mozaïek lampen. Ze komen in veel verschillende kleuren, hangend of staand, met losse delen of één geheel.

Turkse mozaïek lampen zegt al genoeg, het is ooit ontworpen in Turkije. Mozaïek zelf komt niet uit Turkije, maar Turkije staat erom bekend dat ze veel van deze mooie lampen maken en verkopen. Ze zijn nu langzaam naar het westen van Europa aan het komen, maar veel zie je zo nog niet. Zoals ik zei kan je deze lampen kopen in een staande of hangende variant. Ze komen wel vaker voor in de hangende variant. Ze kunnen overal in huis opgehangen worden, denk aan boven de eettafel, aan de muur, op een kastje of in de hal. Als je een lamp hebt met felle kleuren zo ik het op een plek hangen waar het niet teveel stoort. Voor de woonkamer zou ik voor een rustige, neutrale kleur kiezen.

Je kan natuurlijk helemaal afreizen naar Turkije om zelf zo’n mooie lamp te scoren. Gelukkig worden deze mozaïek lampen ook hier in Nederland verkocht. Kijk eens op de site van Gomsa, misschien zitten daar leuke tussen. Hieronder hebben wij wat foto’s van de traditionele Turkse mozaïek lamp.

Turkse mozaïek lamp

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider