Rustiek interieur

Rustiek interieur

Hoewel rustieke stijl niet is begonnen als stijl maar als een manier van leven, is het zeker een primaire decor stijl geworden in de afgelopen jaren. Het is ontstaan met het meest bescheiden begin. Het komt uit een tijd en een plaats waar mensen gebruikte wat ze zelf konden maken. Waar ze items maakten vanuit het niets, hergebruikten en nog een keer hergebruikten.

r1Als je wilt beginnen met het inrichtingen van een rustieke stijl moet je denken aan aardse, ruwe, organische items. Laat het lijken alsof je het zo uit de natuur hebt gehaald, daar gaat het om.

r3 r4Gebruik oppervlakken die die duidelijk hun leeftijd tonen of neppe die er ook zo uitzien. Sloophout, aangetaste metalen, en antieke glazen bieden visuele interesse in de ruimte. Indien gecombineerd, zijn dee lagen erg mooi en, ja, absoluut rustiek. Hoe meer verweerd en versleten de objecten zijn, des te meer charme je krijgt in een rustieke ruimte. Omdat rustieke stijl grotendeels gaat over het gebruiken van wat je al hebt moet je de mogelijkheden optimaal gebruiken.

r2 r5 Omarm een warm, organisch kleurenpalet. Deze tip is dan ook geen verrassing, na al ons gepraat over het opnemen van natuurlijke elementen in je rustieke ruimte. Kleuren die doen denken een serene natuur geïnspireerde ruimte is wat je wilt creëren.

Volgende blog:
Vorige blog:
Geschreven door

Editor bij Interior insider